softwer za članove sajta

Softver i projektovanje - pitanja i saveti
Vukasin_1
Precizni šegrt

Post by Vukasin_1 »

sto ti meni persiras pa ja sam 86 god
robert22
Majstor početnik

Post by robert22 »

Imam dva problema u KD i molim ako netko zna ili mu se da malo pogledati. Inače ne razumijem se u programiranje, ali vidim da tu ima ljudi koji znaju puno više. mbole?
1. Kada napravite Export iz KD krojne liste da li bi se dalo taj texualni file nekako automatski uvesti u exel. Pri tome bi morao
pridodati kant trake. Ovdje u hr naručujemo materijal mailom u nekakvoj exel tablici.
2. Kada radim svoj Bazni katalog iz kojeg bi pozivao elemente nikako ne mogu napraviti relaciju sa Front model i Front model
fineshes. Engleski mi je u banani pa ako se nekome da pročitati onaj kitchendeaw SDK upute sa njihove stranice.
Vukasin_1
Precizni šegrt

Post by Vukasin_1 »

Za ovo prati slike
Image
pa
Image
kad si eksportovao kao exel file onda ga otvoris
Image

Nadam se da sam dobro razumeo pitanje

A za ovo drugo nemam pojma nerazumem se u SDK
Vukasin_1
Precizni šegrt

Post by Vukasin_1 »

Ako imas staru verziju onda nema u Exportu nema EXELA
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

robert22 wrote:Imam dva problema u KD i molim ako netko zna ili mu se da malo pogledati. Inače ne razumijem se u programiranje, ali vidim da tu ima ljudi koji znaju puno više. mbole?
Uh, sto se tice ovih stvari ocigledno ti Vukasin ste daleko ispred mene. Bas gledam ovih dana vase dopisivanje, i pitam se "o cemu li ova dvojica pricaju, nista ih ne razumem" :) Nisam se nikad preterano igrao sa 3D i slicnim stvarima (nije da nisam probao, al malo se nije imalo vremena, a malo mi jednostavno nije islo).
robert22 wrote:1. Kada napravite Export iz KD krojne liste da li bi se dalo taj texualni file nekako automatski uvesti u exel. Pri tome bi morao
pridodati kant trake. Ovdje u hr naručujemo materijal mailom u nekakvoj exel tablici.
E ovde bih mozda mogao da pomognem, samo mi treba primer tog txt fajla. Ako je u nekom iole prihvatljivom formatau (coma ili tab separated, ili barem sa fiksnim sirinama kolona), ne bi trebalo da bud eproblem da se uveze.
robert22
Majstor početnik

Post by robert22 »

Vukasin_1 wrote:Ako imas staru verziju onda nema u Exportu nema EXELA
Ups, stvarno toga nije bilo, makar se i prije promjenama u onome Space.ini dalo svašta napraviti.

Mbole jer bi se dalo samo selektirati ista polja iz stupca "E" tj da se povežu paneli , traka i broj komada
IZ ovoga
Image

U ovo ovdje. Nije bitno da upisuje materijal .
Image
robert22
Majstor početnik

Post by robert22 »

I još nešto što može olakšati stvar.
Image

Tako KD prikazuje i exportuje krojnu listu i popis materijala. Ovdje se sve može mjenjati.
Last edited by robert22 on 12 Feb 2008 00:27, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ajde mi posalji na mail primer jednog izvezenog txt fajla, i jedan ovakav Excel fajl kakav saljes dobavljacu.
Po ovome sto vidim separator je ";". Od toga da li ti je Win podesen na Srpski/Hrvatski ili USA "locale" zavisi da li ce to ici jednostavno ili ce morati malo "preko male krsne". Posto od toga zavisi sta je decimalni separator (tacka ili zarez), i sta je default separator polja (";" ili zarez), koje Excel prihvata.
Ah da, jos jedna stvar, koji Excell/Office koristis, 2003 ili 2007?
robert22
Majstor početnik

Post by robert22 »

mbole wrote:Ajde mi posalji na mail primer jednog izvezenog txt fajla, i jedan ovakav Excel fajl kakav saljes dobavljacu.
Po ovome sto vidim separator je ";". Od toga da li ti je Win podesen na Srpski/Hrvatski ili USA "locale" zavisi da li ce to ici jednostavno ili ce morati malo "preko male krsne". Posto od toga zavisi sta je decimalni separator (tacka ili zarez), i sta je default separator polja (";" ili zarez), koje Excel prihvata.
Ah da, jos jedna stvar, koji Excell/Office koristis, 2003 ili 2007?
Zar nije sada jednostavnije iz exela. (post prije)To nisam znao dok Vukašin nije rekao.

A za text fail.
Separator,redosljed polja i šta će biti u njima mogu se promjeniti u Space ini file od KD(poslaću ti i njega)

Image

Čak možeš dodati novi zapis sa svoim postavkama . Win su na cro(ako sam dobro našao di se to gleda) ,a office 2003.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nekad je jednostavnije iz excela a nekad iz txt fajla.
Ne vredi mi puno Space.ini (nemam instaliran KD), posto iz njega ne vidim sta ce recimo da se pojavi kao decimalni separator (tacka ili zarez), a i uvek je lakse raditi sa konkretnim primerom.
Znaci posalji obe varijante i txt i xls koji su eksportovani, kao i excel u koji bi sve to trebalo na kraju spakovati.
Bilo bi dobro ako imas neki primer u kome su zastupljene sve varijante (recimo ima elemenata gde je vazno kako je okrenuta tekstura, ali da ima i da nije vazno)
robert22
Majstor početnik

Post by robert22 »

mbole wrote:Nekad je jednostavnije iz excela a nekad iz txt fajla.
Ne vredi mi puno Space.ini (nemam instaliran KD), posto iz njega ne vidim sta ce recimo da se pojavi kao decimalni separator (tacka ili zarez), a i uvek je lakse raditi sa konkretnim primerom.
Znaci posalji obe varijante i txt i xls koji su eksportovani, kao i excel u koji bi sve to trebalo na kraju spakovati.
Bilo bi dobro ako imas neki primer u kome su zastupljene sve varijante (recimo ima elemenata gde je vazno kako je okrenuta tekstura, ali da ima i da nije vazno)
Ne znam kako da ti zakačim za mail pa evo ovako.
http://rapidshare.com/files/91163294/primjeri.rar.html

zaboravio excel

http://rapidshare.com/files/91164738/za ... l.xls.html
Last edited by robert22 on 12 Feb 2008 13:33, edited 1 time in total.
Vukasin_1
Precizni šegrt

Post by Vukasin_1 »

Ne znam koliko si gledao kako se exportuje neki nalog na easycadplus-u

evo linka[/url]http://www.easycadplus.com/cuttinglist.htm[/url]

idi na dno strane i naces link
robert22
Majstor početnik

Post by robert22 »

Vukasin_1 wrote:Ne znam koliko si gledao kako se exportuje neki nalog na easycadplus-u

evo linka[/url]http://www.easycadplus.com/cuttinglist.htm[/url]

idi na dno strane i naces link
Ma to je ok, ali mene ti pretjerano ne zanima krojna lista kao takva. Tak ja to ne pilam. Problem je što ti KD napravi popis,
a onda ja copy/paste daske, pa pridodaj ručno kant traku. Mnogo mogučnosti da pogriješiš.
Vukasin_1
Precizni šegrt

Post by Vukasin_1 »

Roberte da li je postoji scripta za vaj tip fijoke u base catalogs i ako nepostoji da li je moguce je uvesti u katalog da se mogu dobiti krojne liste za nju

Maya je do j......
Image

Image

Image
Vukasin_1
Precizni šegrt

Post by Vukasin_1 »

Jos jedno pitanje.Onaj tutorijal sto si mi poslao kako da zalepim rucku sve sam uradio kako je napisano ali kad pogledam renderovanu sliku sa ruckom,sva je kao iz poligona i ruzna kako to da popravim.
Post Reply