Ovako smo hostovanje i mi resili... ima gomila firmi koje to rade po belom svetu za taj novac (placa se kreditnom karticom)... pri tom, za sajt koji nema vecu posetu od 200 razlicitih racunara dnevno... sasvim je ok... i protok i "zivahnost prezentacije"...nikola145 wrote:.....Solidan hosting imas vec od 25 usd +10 evrica domen.
Domaci hosting je preskup, i zahteva preterano smaranje sa odrzavanjem... (samo) ftp upload i slicno... stranice se spremaju na lokalnom racunaru.. pa se posle prebacuju, cesto bespotrebnim "gazenjem" cele postojece prezentacije... itd... ako su izmene znacajno velike..
skoro da je neophodan web dizajner ili barem administrator... odnosno placati ga i/ili moliti da vam nesto promeni
na http://www.godaddy.com se najjeftinijom ponudom (hosting pod Linux operativnim sistemom!), cak mogu instalirati paketi po zelji (CMS, forumi, galerije,...), bazirani na php i mysql, s tim da je sve automatizovano, i da vi realno nemate neke potrebe da petljate po bazi, niti je realno mozete "videti"... sve je vrlo jednostavno (ili barem dosta jednostavnije od toga da masinu za hosting spremate sami... ili vam to neko instalira)
Prostor je jaaaako velik.. cak je tesko spremiti realno zanimljiv sadrzaj a da se prostor popuni... 4GB! (koliko se secam)
Evo proverio sam... 5GB je sada... stalno to povecavaju.
Sta se sve moze instalirati imate na ovom linku.godaddy wrote:Economy Plan Features
• 5 GB Space
• 250 GB Transfer
• 500 Email Accounts
• FREE! Software
• 10 MySQL Databases
• 50 Email Forwards
• Forums, Blogging, Photos
• Go Daddy Hosting Connection
• $20 Google® AdWords® Credit1
• $25 Microsoft® adCenter Creditâ€
• FREE! Google Webmaster Tools
Sve im to kosta oko $45 za godinu dana, bez domena, i to im je najjeftiniji hosting...
Pri tom ima jaako puno slicnih ponuda kao GoDaddy.
Za olaksano odrzavanje i sajt na principu "uradi sam", preporucujem Joomlu od paketa, koja realno zadovoljava (i znacajno prevazilazi) sve potrebe za preduzetnika, majstora, sta god... za baratenje je dovoljno poznavati principe rada u mrezi, i znati engleski jezik... nista preko toga... osim da tacno znate sta zelite da na prezentaciji bude, i kako ona treba da izgleda... pa se onda uskladite sa mogucnostima CMS paketa,... mislim na joomlu ... i vasim sposobnostima po pitanju tehnologije rada.
Odrzavanje se vrsi putem web interfejsa, koji ima uredan tekst editor sa formatiranjem ... pomalo nalik ovom koji sada koristim na ovom forumu, ali daleko, daleko sofisticiraniji (znaci, tekst se kuca direktno "na sajt", ili spremljen ranije kopira u editor, i postavlja/premesta po zelji... bez preterane muke...)... itd... moguce je dodavati/menjati neka resenja pluginovima.... vec prema zelji i sposobnostima korisnika.
za skinove/templejte... odnosno izgled cele prezentacije.. moze se poceti sa JoomlArt ... mada toga ima na sve strane... Google
Znaci, u slucaju da zelite da na lak nacin budete u stanju da na sajtu nesto izmenite (ispravite gresku... recimo) kad god zazelite i imate pristup ineternetu ... onda je ovo resenje za to. (to mozete uraditi i iz internet kafea, ne mora vas racunar da bude uopste)
Toliko ... nadam se da sam pomogao..
pozdrav
bogi