BOSCH glodalica GOF 1300/900 CE Professional - iskustva i preporuke

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
metabo
Ultra majstor

BOSCH glodalica GOF 1300/900 CE Professional - iskustva i preporuke

Post by metabo »

Voleo bih da čujem iskustva u vezi ove mašine. Ima nekoliko članova foruma koji je imaju, a želim i ja da je nabavim, pa k'o velim da pitam...

http://www.bosch-pt.rs:80/boptocs2-rs/P ... ct_id=7197

(O ovoj mašini je bilo usputnih informacija, ali se niti jedna tema nije bavila samo njom i njenim mlađim bratom sa slabijim motorom.)
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Moram da pitam jer nisam siguran skroz ali mi se čini da je od nedavno možda najviše godinu dana da se radi ova od 1300w koliko sam gledao po njihovim katalozima bola je samo ova od 900w i od 2000w a sada i ova od 1300w,jesam li u pravu ili mi je ipak nešto promaklo?
Čovijek sniva a Bog realizira!
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Meni se baš čini da je varijanta od 900W najnovija, ali to nije ni bitno...
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Deluje lepo. Kolko para?
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

mbole wrote:Deluje lepo. Kolko para?
Po Netu ih ima za 300, na nemačkom sajtu 400, mislim da može da se dobije za 330-350; nisam još pitao ove ovde derikože, ali i tu se da pregovarati...
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nadjoh na jednom mestu cenu (Lokring, prvi put sam cuo za njih). 36850 Din (oko 400 Eur)
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Da, ali bila je i akcija viewtopic.php?pid=7758#p7758 :)
Ne znam koliko je gazda na sajt platio :mad:
DrNikola
Majstor stolar

Post by DrNikola »

Ja sam kupio pre dva meseca GOF 1300 i za sada sam prezadovoljan. Radi odlično što i nije čudo za plavi Bosch ali su joj ručice malo mekane za moj ukus, i ima kao neku verovatno sigurnosnu kočnicu jer kad zabodem glodalo preduboko ona staje i cim popustim nastavlja dalje što je po meni dobro jer joj neda da pregori. Još je dobro sto može da se drži upaljena sa dugmetom za kočnicu kao na bušilicama što kod nekih drugih proizvodjaca i nije slucaj pa ako duže radiš zaboli te ruka od stiskanja dugmeta na ručici!
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Nebi trebalo da je loša čim je ob Boša!

Jeste li culi kad za marku PIRANA?

Ja prvi put prije dvije god kad sam od covjeka kupio glodalicu!
Platio sam je 450 evra, ali to je zmaj nemoze je nista zaustavit, sva moguca pomagala dosla uz nju!
Jedina mana joj je težina, ali pogledaj možda neko kod Vas ima to u prodaji pa uporedi sa Bosom!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Sasa wrote:Jeste li culi kad za marku PIRANA?
Ako mislis na "Piranha", oni bi trebalo da su deo Black & Decker-a
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

DrNikola wrote:Ja sam kupio pre dva meseca GOF 1300 i za sada sam prezadovoljan. Radi odlično što i nije čudo za plavi Bosch ali su joj ručice malo mekane za moj ukus, i ima kao neku verovatno sigurnosnu kočnicu jer kad zabodem glodalo preduboko ona staje i cim popustim nastavlja dalje što je po meni dobro jer joj neda da pregori. Još je dobro sto može da se drži upaljena sa dugmetom za kočnicu kao na bušilicama što kod nekih drugih proizvodjaca i nije slucaj pa ako duže radiš zaboli te ruka od stiskanja dugmeta na ručici!
Mekane rucice imaju svrhu da se vibracije sa alata manje prenose na tvoje ruke.

Taj sistem sa gasenjem pri preopterecenju je obicno povezan sa elektronikom koja obezbedjuje konstantan broj obrtaja. U sustini je neophodan posto za razliku od obicne kontrole broja obrtaja, ovde elektronika "dodaje gas" kada broj obrtaja padne ispod zadatog. Drugim recima ne bi ni primetio kad bi motor izgoreo, posto nema karakteristicnog usporavanja pri opterecenju.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Drugim recima ne bi ni primetio kad bi motor izgoreo, posto nema karakteristicnog usporavanja pri opterecenju.
Pa valjda je elektronika tu baš da spreči preopterećenja i pregorevanja :rolleyes:
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Jeste, naravno. Al kad bi imao samo elektroniku koja obezbedjuje konstantnu brzinu, a ne bi bilo ove koja iskljuci kad opterecenje (odnosno struja) predje neku granicnu vrednost, ti alati bi jako brzo crkavali.
Kod "obicnih" alata sa promenjljivom brzinom, ali koji nemaju elektroniku za konstantan broj obrtaja, primetis kako pri povecanju opterecenja broj obrtaja pada i masina se "muci".
Ovde tog pada broja obrtaja jednostavno nema. Radi pod punim zadatim brojem obrtaja bez obzira koliko ti gurao i onda kad preteras odjednom stane, a cim smanjis pritisak ili povuces malo u nazad opet se vrati na zadat broj obrtaja. Da nema zastitne elektronike stala bi za sva vremena.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Da nema zastitne elektronike stala bi za sva vremena.
Auuuu, al' su ti Nemci pametni :)
pajja
Vrhunski majstor

Post by pajja »

imam je / GOF 900 / ni sam neznam koliko godina a vredi svakog centa
Post Reply