BOSCH glodalica GOF 1300/900 CE Professional - iskustva i preporuke
BOSCH glodalica GOF 1300/900 CE Professional - iskustva i preporuke
Voleo bih da čujem iskustva u vezi ove mašine. Ima nekoliko članova foruma koji je imaju, a želim i ja da je nabavim, pa k'o velim da pitam...
http://www.bosch-pt.rs:80/boptocs2-rs/P ... ct_id=7197
(O ovoj mašini je bilo usputnih informacija, ali se niti jedna tema nije bavila samo njom i njenim mlađim bratom sa slabijim motorom.)
http://www.bosch-pt.rs:80/boptocs2-rs/P ... ct_id=7197
(O ovoj mašini je bilo usputnih informacija, ali se niti jedna tema nije bavila samo njom i njenim mlađim bratom sa slabijim motorom.)
Ja sam kupio pre dva meseca GOF 1300 i za sada sam prezadovoljan. Radi odlično što i nije čudo za plavi Bosch ali su joj ručice malo mekane za moj ukus, i ima kao neku verovatno sigurnosnu kočnicu jer kad zabodem glodalo preduboko ona staje i cim popustim nastavlja dalje što je po meni dobro jer joj neda da pregori. Još je dobro sto može da se drži upaljena sa dugmetom za kočnicu kao na bušilicama što kod nekih drugih proizvodjaca i nije slucaj pa ako duže radiš zaboli te ruka od stiskanja dugmeta na ručici!
Nebi trebalo da je loša čim je ob Boša!
Jeste li culi kad za marku PIRANA?
Ja prvi put prije dvije god kad sam od covjeka kupio glodalicu!
Platio sam je 450 evra, ali to je zmaj nemoze je nista zaustavit, sva moguca pomagala dosla uz nju!
Jedina mana joj je težina, ali pogledaj možda neko kod Vas ima to u prodaji pa uporedi sa Bosom!
Jeste li culi kad za marku PIRANA?
Ja prvi put prije dvije god kad sam od covjeka kupio glodalicu!
Platio sam je 450 evra, ali to je zmaj nemoze je nista zaustavit, sva moguca pomagala dosla uz nju!
Jedina mana joj je težina, ali pogledaj možda neko kod Vas ima to u prodaji pa uporedi sa Bosom!
Mekane rucice imaju svrhu da se vibracije sa alata manje prenose na tvoje ruke.DrNikola wrote:Ja sam kupio pre dva meseca GOF 1300 i za sada sam prezadovoljan. Radi odlično što i nije čudo za plavi Bosch ali su joj ručice malo mekane za moj ukus, i ima kao neku verovatno sigurnosnu kočnicu jer kad zabodem glodalo preduboko ona staje i cim popustim nastavlja dalje što je po meni dobro jer joj neda da pregori. Još je dobro sto može da se drži upaljena sa dugmetom za kočnicu kao na bušilicama što kod nekih drugih proizvodjaca i nije slucaj pa ako duže radiš zaboli te ruka od stiskanja dugmeta na ručici!
Taj sistem sa gasenjem pri preopterecenju je obicno povezan sa elektronikom koja obezbedjuje konstantan broj obrtaja. U sustini je neophodan posto za razliku od obicne kontrole broja obrtaja, ovde elektronika "dodaje gas" kada broj obrtaja padne ispod zadatog. Drugim recima ne bi ni primetio kad bi motor izgoreo, posto nema karakteristicnog usporavanja pri opterecenju.
Jeste, naravno. Al kad bi imao samo elektroniku koja obezbedjuje konstantnu brzinu, a ne bi bilo ove koja iskljuci kad opterecenje (odnosno struja) predje neku granicnu vrednost, ti alati bi jako brzo crkavali.
Kod "obicnih" alata sa promenjljivom brzinom, ali koji nemaju elektroniku za konstantan broj obrtaja, primetis kako pri povecanju opterecenja broj obrtaja pada i masina se "muci".
Ovde tog pada broja obrtaja jednostavno nema. Radi pod punim zadatim brojem obrtaja bez obzira koliko ti gurao i onda kad preteras odjednom stane, a cim smanjis pritisak ili povuces malo u nazad opet se vrati na zadat broj obrtaja. Da nema zastitne elektronike stala bi za sva vremena.
Kod "obicnih" alata sa promenjljivom brzinom, ali koji nemaju elektroniku za konstantan broj obrtaja, primetis kako pri povecanju opterecenja broj obrtaja pada i masina se "muci".
Ovde tog pada broja obrtaja jednostavno nema. Radi pod punim zadatim brojem obrtaja bez obzira koliko ti gurao i onda kad preteras odjednom stane, a cim smanjis pritisak ili povuces malo u nazad opet se vrati na zadat broj obrtaja. Da nema zastitne elektronike stala bi za sva vremena.