A sto ne bih mogao? I jedno i drugo je podna obloga. Ja gledam sta mi se vise isplat/svidja/odgovara/sa cim cu manje da se patim.parketar wrote:Ne mozes da tako poredis parket i laminat.Jeste da postavljanje traje koji dan ali zato ce stajati 100 godina ako je postavljen kako treba,dok laminat ako traje deset godina premija.
Laminat koji je postavljen kod mog drugara negde 1997, i nakon mnogo slava, rodjendana, rodjenja dva deteta, zurki, kompletnih dzumbusa, srce, prosutog vina, piva, visokih i tankih stikli... stoji ko sto je stojao i prvog dana.
Onaj koji je postavljen u mom bivsem stanu 2000-te, trpeo je malo manje, ali i dalje nema nikakvih problema.
Obzirom da se laminat na ovim prostorima pojavio krajem 90-tih, za duzi period nema reference, pa mozemo samo da "pogadjamo" sta ce se desiti.
Odakle ti informacija da je premija ako traje 10 godina?
Ja do danas nisam video parket koji je stajao 100 godina (ma kakvi 100, ni 30), a pri tom bio "upotrebljavan". Hocu da kazem, nemoj mi davati za primer neki salon u nekom dvoru, kroz koji godisnje prodje troje ljudi a svakog dana ga odrzava cetvoro.
Za laminat dobar broj proizvodjaca daje garanciju od 10 godina. Automobili koji imaju garanciju od 1 godine se voze po dvadesetak. Do danas jos nisam cuo da je neko dao garanciju na parket (ne kazem da ne postoji, samo da ja nisam cuo).
Dajte ljudi, malo racionalnosti a manje dogme i predrasuda.
PS
Sory, Metabo
Opet predjosmo u prepirku "ja volim plavuse a ti crnke".
A jel si razmisljao da jednostavno preko tog parketa stavis recimo tarket (posto ti se vec laminat ne dopada)? Imam utisak da bi u krajnjoj racunici to ispalo manje skupo i daleko jednostavnije resenje, a zadrzao bi estetiku drveta.