moja prva bukva

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Post Reply
becka75
Pred-majstorsko zvanje

moja prva bukva

Post by becka75 »

Posle silne iverice i medijapana pogodio sam zamenu gazista stepenica na metalnoj konstrukciji.Prvobitna gazista su bila od camovine a nova sam trebao napraviti od bukve.U dogovoru sa musterijom kupili smo 7 gotovih gazista od bukve debljine 4 cm,duzine 110 cm i sirine 28 cm.Gazista su jako zahtevna(sto se vidi na slikama),uspeo sam da ih isecem sa boschovom ubodnom od 720w i makitinim frezerom od 860w.Ova gazista su moj prvi dodir sa ozbiljnim drvetom,mogu vam reci,mnogo sam se namucio(slab alat).Dodao bih samo da sam pokupio virus(draz) punog drveta i prava je steta sto nema velike potraznje za takvim namestajem,jer bi u tom slucaju sigurno kupio kombinirku i polako raduckao puno drvo.Gazista su lakirana poliuretanskim lakom,to su mi odradili drugari koji mi farbaju medijapan.
ImageImage
Image
rushinbrain
Majstor majstora

Post by rushinbrain »

super su gazista..moderan izgled.cini mi se da sma taj dizajn vec negdje vidio.
ali konstrukcija mi je katasrofa teza.ne zbog boje vec lijepa gazista i onda onako obicno zeljezo.strava
greh je stavit saraf u drvo..al nekad su grijesi slatki kao zene :D:D:D
Gaga
Majstor

Post by Gaga »

Gazišta jesu dobra, ovaj dizajn si vidio na strmim stepeništima u vikend kućama, odavno se koristi. Za cijevi
metalne, valjda će i njih, da kažem presvući drvetom, naravno -ako ima vremena-.
rushinbrain
Majstor majstora

Post by rushinbrain »

Gaga wrote:Gazišta jesu dobra, ovaj dizajn si vidio na strmim stepeništima u vikend kućama, odavno se koristi. Za cijevi
metalne, valjda će i njih, da kažem presvući drvetom, naravno -ako ima vremena-.
da je moje svakako bi obukao u drvo ili nesto izmislit drugo
greh je stavit saraf u drvo..al nekad su grijesi slatki kao zene :D:D:D
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

Jeli ima neki poseban razlog zašto je dizajn rađen tako da se šarafi vide.
S obzirom na konstrukciju jako lagano se to moglo izbjeći jer ovako po meni cinčani šarafi upropaštavaju dojam masiva.
becka75
Pred-majstorsko zvanje

Post by becka75 »

Musterija je htela tako,a i ja sam pogresio u naplati tako da su ti srafovi realnost.
ado
Samostalni majstor

Post by ado »

Lijepo izgleda, samo da se ne vide sarafi! Dali su mogli odozdo se zavrnuti neki vijci?
sa zenom i cikularom nije se saliti!
becka75
Pred-majstorsko zvanje

Post by becka75 »

Moglo je ali je bilo veliko cimanje,rupe na kostrukciji prilicno velike,par donjih gazista nema mesta za manevar...
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Sta znam, meni ovi srafovi ne deluju tako lose.
Naravno o ukusima se ne raspravlja, ali meni cak deluju dekorativno, posto su lepo simetricno postavljeni.
becka75
Pred-majstorsko zvanje

Post by becka75 »

Zaboravio sam da vas pitam,cisto informativno,koliko bi ste vi naplatili ove stepenice.Znaci, demontaza starih gazista,pravljenje deset gazista i dva odmora od gotovih gazista iz merkura i montaza istih.Lakiranje ne racunajte,farbari su mi uzeli 60e.
biscanin
Zarezivač olovaka

Post by biscanin »

lijep rad, a vala i ta tvoja musterija je mogla bar srediti tu metalnu konstrukciju, tj malo je prefarbati prije postavljanja gazista
da sam ja ovo radio, gazista bih zaserafio odozdo...
Post Reply