Neki radovi

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
NEX
Majstor

Post by NEX »

Znam da ne moze obican.To mi je jasno.Ali to oko usecanja,koliki je luft dozvoljen, jer to verovatno mora ubodnom da se uradi.Onda ,da li ce voda kad se sliva niz lavabo kvasiti to gde je ubodna radila.Znaci i ta povrsina se mora dobro obraditi i bojom zastititi.Jel ispravno razmisljam?
A skica bi dobro dosla, bilo bi jasnije sve.
Da li je gornja povrsina donje kupatilske komodice uopste secena u luku, ili je secena ravno pa na nju sedne ugradni lavabo?
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

NEX wrote:Znam da ne moze obican.To mi je jasno.Ali to oko usecanja,koliki je luft dozvoljen, jer to verovatno mora ubodnom da se uradi.Onda ,da li ce voda kad se sliva niz lavabo kvasiti to gde je ubodna radila.Znaci i ta povrsina se mora dobro obraditi i bojom zastititi.Jel ispravno razmisljam?
A skica bi dobro dosla, bilo bi jasnije sve.
Da li je gornja povrsina donje kupatilske komodice uopste secena u luku, ili je secena ravno pa na nju sedne ugradni lavabo?
Pa nikakv luft ne treba biti veći od mm-dva..taman toliko da silikon to popuni.
To sigurno nije neka sreća ubodnom raditi nego napraviti šablonu pa glodalicom raditi serijski...
Voda kad se sliva niz lavabo nailazi na okapnicu i ne bi se trebala previše podljevati po rezanom rubu..taj rub svejedno treba DOBRO zaštititi..lakiranjem ili silikonom.
Sječena je u luku...i na nju original sjedne lavabo...
ado
Samostalni majstor

Post by ado »

Bas kao sto ste napisali, lavabo je namijenjen za ugradnju ovakvih elemenata. Kada napravis ormaric, gornju čeonu
dasku , ispod lavaboa, urezes ubodnom, i na njega ide lavabo. Ja sam zastitio bojom, a kasnije i silikonom .Voda nema gdje uci. Lufta imas ko u prici !. Ne moras ganjati u mm, jer je "usna" lavaboa poveca. Pravi je gubičar! :)
sa zenom i cikularom nije se saliti!
NEX
Majstor

Post by NEX »

Ok, znaci da se sledeci put upustim u to.Znaci nije veliki problem sve to nastelovati.Hvala na savetima sve trojici.
ado
Samostalni majstor

Post by ado »

Da se i ja javim,
Image
ado
Samostalni majstor

Post by ado »

Image
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Ado svaka ti čast jako ljepo.
Čovijek sniva a Bog realizira!
NEX
Majstor

Post by NEX »

Samo da si stavio lesonit ili ivericu iznad ugradnog friza da se ne vidi zid i plocice. Ostalo je korektno.
ado
Samostalni majstor

Post by ado »

Stavio sam vrata u istoj boji kasnije. Uvidjeli smo da je bolje sa vratima.
NEX
Majstor

Post by NEX »

Pravi potez.
ado
Samostalni majstor

Post by ado »

Pregledajuci radove od tomislavm, primijetio sam da smo pravili identicne kuhinje u identicnim prostorima. Inace, radovi tomislava su odlicni. Evo slike moje kuhinje.
Image
ado
Samostalni majstor

Post by ado »

Evo jos jedna kuhinja
Image
ado
Samostalni majstor

Post by ado »

i jos jedna
Image

Za sada toliko, pozz svima
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Pozdrav i tebi, ali to nije sve :)

Kako si kod "bele" kuhinje rešio pult? (gornji deo kako leži, ne vidi se sa slike)

Daj malo detalja u vezi ploče stola sa druge slike (da li je to rasklapanje ili samo debela ploča od tri tanke?)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Meni lici da je u pitanju "normalan" astal, sa jednom plocom, i dve koje se izvlace sa strana, a da je ovo sto izgleda kao tri ploce ustvari bocna stranica, odnosno maska, sa dva zleba na njoj.
Post Reply