Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Znam da ne moze obican.To mi je jasno.Ali to oko usecanja,koliki je luft dozvoljen, jer to verovatno mora ubodnom da se uradi.Onda ,da li ce voda kad se sliva niz lavabo kvasiti to gde je ubodna radila.Znaci i ta povrsina se mora dobro obraditi i bojom zastititi.Jel ispravno razmisljam?
A skica bi dobro dosla, bilo bi jasnije sve.
Da li je gornja povrsina donje kupatilske komodice uopste secena u luku, ili je secena ravno pa na nju sedne ugradni lavabo?
NEX wrote:Znam da ne moze obican.To mi je jasno.Ali to oko usecanja,koliki je luft dozvoljen, jer to verovatno mora ubodnom da se uradi.Onda ,da li ce voda kad se sliva niz lavabo kvasiti to gde je ubodna radila.Znaci i ta povrsina se mora dobro obraditi i bojom zastititi.Jel ispravno razmisljam?
A skica bi dobro dosla, bilo bi jasnije sve.
Da li je gornja povrsina donje kupatilske komodice uopste secena u luku, ili je secena ravno pa na nju sedne ugradni lavabo?
Pa nikakv luft ne treba biti veći od mm-dva..taman toliko da silikon to popuni.
To sigurno nije neka sreća ubodnom raditi nego napraviti šablonu pa glodalicom raditi serijski...
Voda kad se sliva niz lavabo nailazi na okapnicu i ne bi se trebala previše podljevati po rezanom rubu..taj rub svejedno treba DOBRO zaštititi..lakiranjem ili silikonom.
Sječena je u luku...i na nju original sjedne lavabo...
Bas kao sto ste napisali, lavabo je namijenjen za ugradnju ovakvih elemenata. Kada napravis ormaric, gornju čeonu
dasku , ispod lavaboa, urezes ubodnom, i na njega ide lavabo. Ja sam zastitio bojom, a kasnije i silikonom .Voda nema gdje uci. Lufta imas ko u prici !. Ne moras ganjati u mm, jer je "usna" lavaboa poveca. Pravi je gubičar!
Pregledajuci radove od tomislavm, primijetio sam da smo pravili identicne kuhinje u identicnim prostorima. Inace, radovi tomislava su odlicni. Evo slike moje kuhinje.
Meni lici da je u pitanju "normalan" astal, sa jednom plocom, i dve koje se izvlace sa strana, a da je ovo sto izgleda kao tri ploce ustvari bocna stranica, odnosno maska, sa dva zleba na njoj.