štampanje drveta

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
zeljkomaf
Dodavač alata

štampanje drveta

Post by zeljkomaf »

Da li neko ima iskustva sa sitoštampom na drvetu?Neka mi objasni postupak rada i koje boje se koriste.Hvala!!
ing.o.d.
kaste
Šegrt

Post by kaste »

klasicna sito stampa sa pvc farbom. brzo se susi tako da drvo nema vremena da upije farbu.
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Ja nisam imao iskustva sa sitostampom na drvetu , ali trebam da radim na stampanim plocicama , pa da klasicna stampa sa pvc bojom, el si radio neki put sa time ??

pozdrav Marko
Bez znanja nema zanata :)
dr.deba
Brzi dodavač alata

Post by dr.deba »

Da li je dovoljna crno-bijela stampa
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Staces da stampas i na konkretno cemu?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Gde se pazari ta PVC boja? Jel to nesto specificno za sitostampu?
emcanke
Majstor

Post by emcanke »

PVC boje lepo se stampaju na cisto nelakirano drvo, ali ga posle nemozete lakirati nitro lakom, bar ne cetkom, jer skida boju posto su na istoj bazi.

Ako predhodno drvo lakirate nitro lakom, onda ce te otezano stampati.

PVC boja jeste za sito stampu, ima vise proizvodjaca.
dr.deba
Brzi dodavač alata

Post by dr.deba »

Inače radim u štampariji pa imam jednostavnije riješenje od sito štampe.Probaj odštampati nešto na laserskom štampaču u invertu,štampani dio stavi na drvo i pritisni peglom.Drži tako 10-15sekundi i eto slike.Sliku lagano prešpricaj bezbojnim lakom i to je to.
LABURA
Dodavač alata

Post by LABURA »

Za dr. debu,
Verovatno ovo sto si napisao za stampu sa laserskim stamopacem na drvetu, vazi i za speplocu ili postoji neki jos efikasniji nacin da se direktno na sperlocu prenese crtez (iz ACAD-a). Radi se i o crtezima velike preciznosti koji se koriste za makete.
emcanke
Majstor

Post by emcanke »

dr.deba wrote:Inače radim u štampariji pa imam jednostavnije riješenje od sito štampe.Probaj odštampati nešto na laserskom štampaču u invertu,štampani dio stavi na drvo i pritisni peglom.Drži tako 10-15sekundi i eto slike.Sliku lagano prešpricaj bezbojnim lakom i to je to.
Jesi li ovo licno isprobao?....ako je to tako onda moze i u boji ako je laser u boji...jesam li u pravu?
salchi-ciro
Samostalni majstor

Post by salchi-ciro »

Ja sam stampao na lakiranom drvetu i nisam imao nikakvih problema,probao sam i kao sto rece dr.deba sa stampacem-peglom,radije bih se odlucio za prvu soluciju.
emcanke
Majstor

Post by emcanke »

salchi-ciro wrote:Ja sam stampao na lakiranom drvetu i nisam imao nikakvih problema
Jesi li na lakiranom drvetu stampao sito stampom?
Last edited by emcanke on 05 Jun 2009 22:16, edited 1 time in total.
Dutchman
Zarezivač olovaka

Post by Dutchman »

zar nije lakshe digitalna shtampa na drvetu , ako nema bele boje mozesh proci sa 20e po kvadratu , radi Struktura9 za maxi one drvene table sa raznim natpisima ... po meni nije skupo , osim ako necesh neshto serijski da shtancujesh , onda imash sajt difol.co.yu valjda ima sve za shtampu
salchi-ciro
Samostalni majstor

Post by salchi-ciro »

da
emcanke
Majstor

Post by emcanke »

Dutchman wrote:zar nije lakshe digitalna shtampa na drvetu , ako nema bele boje mozesh proci sa 20e po kvadratu , radi Struktura9 za maxi one drvene table sa raznim natpisima ... po meni nije skupo , osim ako necesh neshto serijski da shtancujesh , onda imash sajt difol.co.yu valjda ima sve za shtampu
Moze li malo detaljnije?
Post Reply