Bez da pišem neki dugi komentar (a ne da mi se jer mi je teško ovako pisano u jednom postu iznjeti neke svoje stavove) ukratko ću...ArtCool wrote:Znaci razgranicili smo Hilti nije prvi predstavio hilti vec Bosch.
Za liderstvo se slazem,a busilice i manje brusilice u ovoj seriji su lose ja konkretno imam Makitu,ali to je mikron proizvodnje.
Naravno da Einhell nije profi ali odradjuje posao sto je i sustina.Ogroman broj majstora u gradjevini koristi Einhell,Womax,Power plus ...Naravno da su Bosch,Fein,Makita,Kress,Metabo,Aeg,DeWalt... bolji
E sad sto se tice naplate posla veliki broj majstora masno naplacuje usluge na dnevnom nivou a uporedi prosecne plate.
Pazi sve se rikta prema prosecnoj ili nesto vecoj plati.Nemozes sad ti da ako radis kuhinju coveku i za samo aku busilicu safilicu si platio 600 evra (DeWalt) a neko radi sa B&D kao ja koja je odlicna sa dve baterije za 80 evra da mu uslugu naplacujes po celoj kuhinji 500 evra za 5 dana posla izrade naravno + materijal.
Na forumu se u sustini dosta masta o klasama sem kod jednog coveka (moj komsija) ja nikoga ne znam da koristi skoro kupljene Festool ili pogotovo Fein masine.I profesionalci su honorarci nerade po 25 sati bez prekida pa im treba titanijumsko-karbidni-berilijumsko-kobaltni alat.Makita i Bosch sve na planeti odlicno zavrsavaju.
A za meke radove i u profi upotrebi zeleni Bosch,Skill i B&D su neprikosnoveni.
Uff.
Sto se tice busenja masine, samo je stala.Ukljucim je odmah posle i stavi novu burgiju da proverim centriranost burgije dobra.
Svaku masinu biram sa paznjom i ljubavlju kao da cu da umrem sa njom (mozda mi se i ispuni zelja ako se slicne situacije ponavljaju cesce) i kad se ovako nesto desi moram da popijem neku rakijestinu (ne pijem inace) da se smirim.
A ovi slepci sto im Bosch ne radi, ne znam sto je problem po modelu vidim masina nova ali je nisu na pocetku ukljucili u struju dalje nisam gledao (9 min buse kamencinu i to snimali)
kolega ako sam sebe i svoj alat i posao ne cijenite kako će vaš posao netko drugi cijeniti...dobar alat pomaže majstoru da dobije bolje rezultate u kraćem vremenu i tako se (gle paradoksa) isplati puno bolje nego ova jeftina sranja...dobar majstor IMA dobar alat..