Poogrebni sanduci

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
nebojsa
Šegrt

Post by nebojsa »

Za Srecka
cekular mi je vec u posjedu od ranije, a za cijenu one kombinovane masine da li si se salio da je sitnica
salchi-ciro
Samostalni majstor

Post by salchi-ciro »

Prvo koje je tvoja lokacija,Egalit lak ima bezbojan i toniran u nijansama,zavisi od ukusa .... obicno se koristi u te svrhe.
nebojsa
Šegrt

Post by nebojsa »

ja sam u okolini Modrice
PREOBRAZBA
Majstor početnik

Post by PREOBRAZBA »

Å to se tiče mašina imaš veliki izbor na www.number-1-mm.com Neznam kako se rešavaju papiri, pošto je to u Austriji.
Teorija brez prakse - ko voz brez akse!
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Srecko firma Iridija iz Rume ti uvozi sve boje za to sto ti treba a inace izvoze topolu za Sloveniju za pogrebne sanduke zovi njih .Mislim da imam tel pa cu ga poslati.
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Firma Irida 022430897 sve sto se tice boja lakova mi kod njih uzimamo u vp ali ako krenes u proizvodnju to ti i treba.
nebojsa
Šegrt

Post by nebojsa »

koja okolna temperatura je potrebna za farbanje
NEX
Majstor

Post by NEX »

Optimalna i pozeljna je sobna 20 ,a uvek moze i malo vise i malo ispod.Nema idelno.
nebojsa
Šegrt

Post by nebojsa »

da li je pametnije kupovati kombinovane masine ili pojedinacno svaku.
Srećko
Precizni šegrt

Post by Srećko »

Naravno da je bolje kupiti pojedinačne mašine, jer se veći broj radnika može uposliti, pa je i veća produktivnost...
NEX
Majstor

Post by NEX »

Dok jedan covek radi na abrihteru,drugi falcuje na frezeru, treci raskraja na cirkularu itd.Ova prica pije vodu samo ako imas prostora da smestis sve masine.Ako pocinjes u malom prostoru onda si primoran na kombinirku.
nebojsa
Šegrt

Post by nebojsa »

prostora nikad dovoljno, imam ja prostora preko 150 m2 koji hocu da iskoristim za proizvodnju sanduka, a imam prostor oko 80 m2 u kome imam proizvodnju briketa. posto se polako dolazi u situaciju kad je sve teze doci do sirovine za briket odlucio sam se za proizvodnju sanduka, pa cu ujedno imati i nesto piljevine za briket.
ali posto se nisam profesionalno bavio preradom drveta, moram da postavljam, mozda za nekoga, i glupa pitanja.
NEX
Majstor

Post by NEX »

Kada bi se javio neko ko bas to radi,taj bi ti mogao najvise detalja dati o svim merama i nacinima rada.Ako napravis plasman gotovog proizvoda,probleme na koje budes nailazio resices u hodu.Ali bitna je prodaja.Bz toga nista,a da pravis 5 kom mesecno ti je po meni samo gubitak.

Tako da ti burgijaj i trazi gde bi to mogao prodavati.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

nebojsa wrote:ali posto se nisam profesionalno bavio preradom drveta, moram da postavljam, mozda za nekoga, i glupa pitanja.
Nema glupih pitanja!

Sistem je jednostavan:
Svako pita ono što ne zna. Odgovara onaj ko (misli da) zna. Onda se otvori rasprava i na kraju se iskristališe odgovor. Å to više učesnika, to više argumentovanih mišljenja. Svakome ko čita postove prepušteno je da sam donese svoj konačan zaključak.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

A sto prosto ne kupis neki sanduk, i vidis tacno kako je napravljen?
Ako mozes nesto poboljsas/pojeftinis proizvodnju...
Post Reply