scheppach popravka
- art of wood
- Vrhunski majstor
Zbog kvalitetnih materijala od kojih su izradjene kineske remenice oce" samo navoj " da je deformise ,htedoh reci radapciger stegnes lupis cekicem po njemu (oslobodis ga napona)pa opet .....ako ide teško a oce da se desi kod starijih masina jer tu se ne menja lezaj svako malo😬 korozija ovo ono....
To ja iz iskustva ,ja sam samo stolar nikako masin bravar
Mozda je to i pogresno ali meni radi posao ,gledao sam kako to rade neki serviseri ....ja sam za njih Broz😂
To ja iz iskustva ,ja sam samo stolar nikako masin bravar
Mozda je to i pogresno ali meni radi posao ,gledao sam kako to rade neki serviseri ....ja sam za njih Broz😂
- maricaiivica
- Moderator
Auu kakav krs,staviti cauru(daj boze da je grafitna bronza) na mesto lezaja pri tolikom broju okretaja.....(pa cak i da je savrseno izbalansirano-a nije sigurno)
Ne vracaj to nazad dok se na mesto caure ne stavi lezaj-brzo ces skidati ponovo
Odnesi u neku masinsku radionicu da naprave dosed u kucistu za odgovarajuci lezaj(bilo bi pozeljno da bude kao i suprotni ili ce se jedan brze trositi-sto nije dobro)
Sve ovo ti pisem iz dobre namere,u suprotnom se neces jos dugo igrati sa njom
p.s. obavezno stavi lezajeve sa plastikom ....2RS oznaku
Ne vracaj to nazad dok se na mesto caure ne stavi lezaj-brzo ces skidati ponovo

Odnesi u neku masinsku radionicu da naprave dosed u kucistu za odgovarajuci lezaj(bilo bi pozeljno da bude kao i suprotni ili ce se jedan brze trositi-sto nije dobro)
Sve ovo ti pisem iz dobre namere,u suprotnom se neces jos dugo igrati sa njom
p.s. obavezno stavi lezajeve sa plastikom ....2RS oznaku
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
- art of wood
- Vrhunski majstor
Možda da nabaviš novi originalni ležaj ili dva komada i da teraš dokle ide. Ovo što je bačvasto na osovini je klizni ležaj i on bi tebao biti ravan, a ne bačvast. Meni su iz Scheppacha poslali djelove za Kity bez problema. Zadnje sam djelove naručivao od njihovog zastupnika u HR. Probaj ih direktno kontaktirati e-mailom. Mašina je Kinez, ali firma je njemačka, javiti će ti se sigurno. Trebaš promijeniti i čahuru i dosjed.
- art of wood
- Vrhunski majstor
Ovo je i dalje Srbija ....nije to toliko skupo da se odradi ...nema sta da im objasnjavas pokupis delove odneses i kazes da hoces da bude isto ko i sa druge strane .... Raspitas se gde ti u komsiliku zivi neki metalostrugar ....jos uvek se nadje po koji....
Last edited by art of wood on 11 Apr 2020 22:34, edited 1 time in total.
A i link na shemu bi pomogao. I meni je teško za povjerovati da bi netko ugradio klizni ležaj na glavnu osovinu. Kod mene su se klizni ležajevi istrošili na osovinama za provlačenje kroz debljaču a oni se vrte nekoliko stotina puta sporije. Kity je ugradio čelične, istrošili su osovine i kućišta, Scheppach mi je isporučio zamjenske od bronce, i rade puno bolje.
- art of wood
- Vrhunski majstor