scheppach popravka

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Mnogo pametnije raditi navojem, a i zdravije za dzep. Ali je cekicem definitivno brze.
art of wood
Vrhunski majstor

Post by art of wood »

Zbog kvalitetnih materijala od kojih su izradjene kineske remenice oce" samo navoj " da je deformise ,htedoh reci radapciger stegnes lupis cekicem po njemu (oslobodis ga napona)pa opet .....ako ide teško a oce da se desi kod starijih masina jer tu se ne menja lezaj svako malo😬 korozija ovo ono....
To ja iz iskustva ,ja sam samo stolar nikako masin bravar
Mozda je to i pogresno ali meni radi posao ,gledao sam kako to rade neki serviseri ....ja sam za njih Broz😂
Milan755
Šegrt

Post by Milan755 »

Uspeo sam da skinem ovo

Image
Milan755
Šegrt

Post by Milan755 »

Medjutim, sa desne strane se jasno vidi lezaj, ali ovo sa leve izgleda kao neki prsten? Ima li neko neko ideju sta sad?

Image
Milan755
Šegrt

Post by Milan755 »

Image
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

A zaribao je lezaj?
Jel moze da se okrece? Glavi?
Drugu stranu samo ocisti i zamasti
Milan755
Šegrt

Post by Milan755 »

maricaiivica wrote:A zaribao je lezaj?
Jel moze da se okrece? Glavi?
Drugu stranu samo ocisti i zamasti
Meni lezaj deluje skroz ok,okrece se najnormalnije i necujno.. na ovom drugom se oseca kao neko trenje kad ga okrecem??
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Auu kakav krs,staviti cauru(daj boze da je grafitna bronza) na mesto lezaja pri tolikom broju okretaja.....(pa cak i da je savrseno izbalansirano-a nije sigurno)

Ne vracaj to nazad dok se na mesto caure ne stavi lezaj-brzo ces skidati ponovo :(

Odnesi u neku masinsku radionicu da naprave dosed u kucistu za odgovarajuci lezaj(bilo bi pozeljno da bude kao i suprotni ili ce se jedan brze trositi-sto nije dobro)

Sve ovo ti pisem iz dobre namere,u suprotnom se neces jos dugo igrati sa njom

p.s. obavezno stavi lezajeve sa plastikom ....2RS oznaku
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
art of wood
Vrhunski majstor

Post by art of wood »

To mu dodje izgleda kao jedan kruti jedan udesivi lezaj 🙃
Sto rece Singer klizni lezaj na toliki broj obrtaja 😩
Po meni dobar si savet dobio 👍
Milan755
Šegrt

Post by Milan755 »

Naci radionicu koja ce to da uradi (ne znam nijednu) objasniti im sta mi treba (ne znam ni to) i posle sve to da ja sam vratim nazad i da radi!? Ja vec sebe vidim da pisem cekove za neki einhell ili opet slicnog kineza....
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

Možda da nabaviš novi originalni ležaj ili dva komada i da teraš dokle ide. Ovo što je bačvasto na osovini je klizni ležaj i on bi tebao biti ravan, a ne bačvast. Meni su iz Scheppacha poslali djelove za Kity bez problema. Zadnje sam djelove naručivao od njihovog zastupnika u HR. Probaj ih direktno kontaktirati e-mailom. Mašina je Kinez, ali firma je njemačka, javiti će ti se sigurno. Trebaš promijeniti i čahuru i dosjed.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Meni ovo vise lici na raspadnut lezaj, to jest njegovu izubijanu unutrasnju kosuljicu, nego na kliznu cauru

Ajd daj tacan model masine.
art of wood
Vrhunski majstor

Post by art of wood »

Ovo je i dalje Srbija ....nije to toliko skupo da se odradi ...nema sta da im objasnjavas pokupis delove odneses i kazes da hoces da bude isto ko i sa druge strane .... Raspitas se gde ti u komsiliku zivi neki metalostrugar ....jos uvek se nadje po koji....
Last edited by art of wood on 11 Apr 2020 22:34, edited 1 time in total.
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

A i link na shemu bi pomogao. I meni je teško za povjerovati da bi netko ugradio klizni ležaj na glavnu osovinu. Kod mene su se klizni ležajevi istrošili na osovinama za provlačenje kroz debljaču a oni se vrte nekoliko stotina puta sporije. Kity je ugradio čelične, istrošili su osovine i kućišta, Scheppach mi je isporučio zamjenske od bronce, i rade puno bolje.
art of wood
Vrhunski majstor

Post by art of wood »

Image
Nazalost izgleda je caura
Post Reply