Prati me fortuna kada je rec o kineskim alatima, pa sam poslednja dva puta kad sam kupio kineza, oba puta morao da vratim. Ovaj put je to bila PGS 500 A1 ceona brusilica. Ima navodnih 4500-30000 RPM, i kad je neki covek na jutjubu merio, stvarno je imala tu negde. Medjutim, ova moja u prvoj brzini je imala 10ak obrtaja, ako i toliko, i jos se culo nesto pri svakom okretaju, kao da je lezaj ili je nesto zapinjalo. Vratio sam tu i uzeo drugu. Ova je podmazanija, bar su mi ruke bile umazanije kad sam je uzeo, nema onog zvuka, ali cisto sumnjam da ima vise od 3 RPM u prvoj brzini

Izgleda da je takva citava serija, pa ovu ne vracam. U ostalim brzinama povecava RPM, a da li ide do 30 000 ili do 10 ili 20 hiljada, stvarno ne znam. Druga brzina je isto beskorisna, osim ako neko hoce da nasadi neku cetku pa timari konje ili pse.
Kupio sam uz nju i neke turpije/glodala za drvo, ali sam i njih vratio, jer je pola moglo da udje, a pola nije. Svratio sam kasnije u Woby Haus i covek sto prodaje je merio trn za vise glodala, oni jeftini (crni metal) svi imaju oko 6.25mm, dok oni skuplji od oko 2000 dinara, oni imaju 5.85-5.95mm, pa mogu da upadnu u cauru.
Da ipak nema razlike izmedju 1/4" i 6mm, ili su to Kinezi nesto zeznuli?
Zanima me ako neko ima preporuku za glodalo od 6mm, oblika bull nose burr, nesto sto bi malo bolje skidalo materijal. U Woby hausu su ovog tipa
https://abrasive-systems.co.uk/media/ca ... 1020_6.jpg a po netu sam vidjao i ovakve
http://www.hobbiesguinea.es/2416-4784-l ... -12-mm.jpg pa ne znam koji brze skida drvo, ako to ova masina moze da isprati.
Uzeo sam i 4 brze stege a 1000, za sad mi se cine ok i da lepo stisnu, a dokle ce da traju, videcemo.
Inace, pitao sam radnicu za garanciju i sta se desava ako mi crkne alat u garantnom roku, da li salju na servis ili kako. Ona mi rece da za stvari do 3000 dinara vracaju novac, a skuplje salju na servis. Ne drzite me bas za rec, jer je bila velika guzva, jos je pricala preko slusalica sa drugim osobljem, a napao je i neki cica da mu ona objasnjava od kojeg su materijala napravljeni kljucevi, ali mislim da me je dobro razumela i da sam dobro preneo.