yaki wrote:Taj alat je jeftin, dovoljno kvalitetan za povremeno korišćenje i prvi put kad ga uzmem u ruke on se otplatio, za moje potrebe odličan, ma šta odličan, SAVRÅ EN tačka.
Delim mišljenje i iskustvo u potpunosti. U vezi sa maskom za varenje, i ova iz Lidla ima sledeće mogućnosti:
https://www.lidl-service.com/static/343 ... 800_SR.pdf
A to da li je toliko nekvalitetna... pa to ide i na Zapadnoevropsko tržište, ne verujem da nema ozbiljnih kontrola. U pitanju je i ugled samog prodajnog lanca Lidl. Nemačkog lanca!!! Otkud znate da vam neko nije uturio
nekvalitetnog kineza kad vam prodaje Esab-ovu masku? Fotošop je savršen još od kraja 80-tih, sad može bukvalno sve.
Kinezi imaju identične proizvode spolja gledano samo u različitim cenovnim rangovima, u zavisnosti od kvaliteta. Kako vi sad znate šta je stvarno kvalitetno, da vam pusti Srbin nije uturio... ? Samo mi to recite vi što biste kupovali nešto 10 puta skuplje i to za amaterske potrebe.
Znam kad sam posle bombardovanja otišao u Pazar da kupim garderobu. I ove žene i ljudi sa buvljaka. I vidim neka kupuje majcu za 17 maraka. Kažem: pa ista takva ima i za 5. Ona uze izgužva onu od 17 i onu od 5 maraka. Razlika očigledna.
Sad kako ćeš tu razliku videti na maski? Sem da kupuješ u specijalizovanoj prodavnic? A ni to nije garant u Srbiji! Lidl mora da ima neke kontrole i tu mora da nema zezancije. Maska nije profi i piše šta može, kao i njen rok trajanja. Ali da nema tolike zaštite... dajte molim vas.