Kako popraviti ostecenje na ploci od medijapana?

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
Entuzijasta BG
Dodavač alata

Kako popraviti ostecenje na ploci od medijapana?

Post by Entuzijasta BG »

Pozdrav!
Zamolio bih za savet, naime komoda u kupatilu od MDF-a vremenom se ostetila (popucao lak i nanbubrila od vode). Prva misao je bila da odlepim lavabo, skinem plocu i odnesem negde da mi iseku istu. Medjutim, kako je ploca zalepljena plasim se da bih narusio stabilnost cele konstrukcije ukoliko je odlepim. Pa sam resio da pokusam da je sredim u sopstvenoj reziji. Imam kod kuce vibracionu slajfericu, mislio sam da obradim ostecene delove pa da ih ofarbam i prelakiram. E sad, kako se farba MDF, i mogu li da lakiram samo ostecene delove ili bih ipak morao da sredim celu plocu. Dodao sam i fotografiju da bolje shvatite o cemu pricam. Unapred zahvaljujem na savetu!
Entuzijasta BG
Dodavač alata

Post by Entuzijasta BG »

Image
ZASto
Pred-majstorsko zvanje

Post by ZASto »

Najbezbolnija varijanta da skineš ploču (odlepiš) i odneseš nekom stolaru da ti naptavi istu takvu sa sve lakiranjem.
Imaš ovde na forumu temu o lakiranju/farbanju medijapana pa pročitaj. Mislim da ti u "domaćoj radinosti" to baš neće ispasti sjajno.
Make no mistake between my personality and my attitude.
My personality is who I am.
My attitude depends on who you are.
Entuzijasta BG
Dodavač alata

Post by Entuzijasta BG »

Hvala! Tako sam i mislio, nego mi palo na pamet da neko ima iskustva kako to odraditi u kucnoj varijanti.

Ako kazes da "nece ispasti bas sjajno" u svakom slucaju ce biti bolje nego sto je sada. Ne znam, pretpostavljam.
BojanPN
Majstor stolar

Post by BojanPN »

Slazem se , skoro sam imao neku skupu ekskurziju sa tim MDFom . Skini odnesi stolaru da ti napravi isto tako i da ti lepo zalije lakom .
Post Reply