Potrebna mi je pomoć oko raspoznavanja jedne mašine i par testera/glodala koje idu uz nju. Naime, od pokojnog oca sam prije koju godinu naslijedio stolarsku radionicu sa dosta elemenata i jednom poprilično teškom mašinom. Bez obzira na to što sam nekad kao klinac radio sa njim, skoro pa ništa o svemu tome ne znam; ni kako se zove mašina, ni spomenuti dodaci, ništa. Sve to mi džabe stoji (iz totalno druge branše sam u poslovnom smislu) pa bih htio da to sve prodam.
Zamolio bih vas da mi neko napiše kako se tačno zove ta mašina, ko je proizvođač i koliko, makar orijentirno, vrijedi, i da li i koliko vrijede testere i glodala uz nju. Na netu sam uspio da iskopam da ima 5 operacija: abrihter-diht-cirkular-frezer-bušilica i da je svi zovu stolarska kombinirka. Čini mi se da sam negdje našao da ova 2 elektromotora imaju po 1,5 KW.
U prilogu su i slike mašine i tih testera/glodala. Znam da su testere većinom za baciti i bezvrijedne, al' et', možda griješim, pa da provjerim.

Mašina

Glodala

Testere

P.S. Testere su u ovakvom stanju zato što sam nakon očeve smrti dao radionicu na korištenje nekome ko se očigledno ne razumije u stolariju mnogo više od mene, pa ih je ostavio u jako lošem stanju.