A sada konkretno pitanje na koje ću, iskreno se nadam, dobiti pravi odgovor.
Iz hobija se bavim izradom električnih gitara, i kao što možete i sami da zaključite tu ima dosta rada na drvetu, što ručnog, što mašinskog.
Moj sledeći projekat bi trebao da bude od jasena. Znam da se za popunjavanje pora na jasenu, mahagoniju i ostalim vrstama drveta sa izraženijim porama koristi popunjevač za drvo, odnosno wood filler. On se nanosi četkom ili prstima, kada se prosuši drvo se sastruže nekom plastikom (kreditna kartica odlično radi taj posao) tako da se dobije glatka površina koja se posle lakira i dalje sređuje do željenog izgleda. Filler se tako skine sa površine drveta a ostane u porama. Mene konkretno zanima bezbojni pore filler. Inače, taj filler izgleda kao neka pasta ili gel.
Ja u Nišu nigde nisam uspeo to da nađem, čak su me gledali kao vanzemaljca kada bih pomenuo tako nešto. Čuo sam od jednog poznanika stolara da se pore filler može naći u Beogradu.
Da li mi možete reći gde to mogu da nađem, dobro bi došao broj telefona prodavnice ili link do njihovog sajta, bilo kakva informacija je dobrodošla.
Izvinjavam se što mi je post malo duži ali želeo sam da lepo objasnim šta me zanima i kako planiram to da koristim.
Unapred hvala svima u nadi da ćete mi pomoći.
Pozdrav iz Niša.