Pošto sam pre 3 godine pazario prvi hifi sistem bio mi je potreban i neki lep rack za komponente. Obilazeći salone nameštaja brzo sam zaključio da za 50€ kolko sam tad bio spreman da odvojim neću puno toga dobiti. Stoga sam se odlučio na samogradnju. Najveći problem je bio kako fiksirati metalne distancere između ploča, pokupio sam par caka sa nekih hifi foruma i uz pomoć navojnih šipki koje prolaze kroz celu konstrukciju došao do željenog izgleda police. Ploče su egger od 25mm kantovane abs-om. Distanceri su fi30, ustvari na meru sečene metalne nogice za stolove koje sam pazario u Merkuru i na vrhu su lepo obrađene na strugu (poznanik srugar) plastične kapice sa urezanim navojem da se ne bi videle matice. Navojne šipke su fi10.
Sve u svemu za 50€ napravio sam masivnu, na oko lepu i funkcionalnu policu, a od pola table egger-a sam napravio još jednu koja je otišla kao svadbeni poklon dobrom drugaru. Evo i malo slika.

Stvarno je bio fantastičan osećaj dok sam je pravio, a pogotovo kad su komponente legle na mesto.
mbole - malo promenjeni kodovi za slike (da se ne bi odmah prikazivale velike)