Uvod u stolariju

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Post Reply
bozama
Majstor

Uvod u stolariju

Post by bozama »

Ova hi-fi polica ili rack je na neki način bio moj pravi ulazak u stolarske vode (ako se rad sa ivericom može smatrati stolarijom ;)).
Pošto sam pre 3 godine pazario prvi hifi sistem bio mi je potreban i neki lep rack za komponente. Obilazeći salone nameštaja brzo sam zaključio da za 50€ kolko sam tad bio spreman da odvojim neću puno toga dobiti. Stoga sam se odlučio na samogradnju. Najveći problem je bio kako fiksirati metalne distancere između ploča, pokupio sam par caka sa nekih hifi foruma i uz pomoć navojnih šipki koje prolaze kroz celu konstrukciju došao do željenog izgleda police. Ploče su egger od 25mm kantovane abs-om. Distanceri su fi30, ustvari na meru sečene metalne nogice za stolove koje sam pazario u Merkuru i na vrhu su lepo obrađene na strugu (poznanik srugar) plastične kapice sa urezanim navojem da se ne bi videle matice. Navojne šipke su fi10.
Sve u svemu za 50€ napravio sam masivnu, na oko lepu i funkcionalnu policu, a od pola table egger-a sam napravio još jednu koja je otišla kao svadbeni poklon dobrom drugaru. Evo i malo slika.
Image

Image

Image
Stvarno je bio fantastičan osećaj dok sam je pravio, a pogotovo kad su komponente legle na mesto.

mbole - malo promenjeni kodovi za slike (da se ne bi odmah prikazivale velike)
Last edited by mbole on 29 Apr 2009 00:18, edited 1 time in total.
ado
Samostalni majstor

Post by ado »

Lijepo i osmisljeno i uradjeno.
sa zenom i cikularom nije se saliti!
NEX
Majstor

Post by NEX »

Sasvim korektno.
Sledeci put odmah pravi bar 2kom,mini serija ,a bice lakse i strugaru da radi vise komada u cugu.
bozama
Majstor

Post by bozama »

Samo mala ispravka, ova na slici je otišla kao poklon a druga je i dalje kod mene, na njoj stoji pojačalo, cd i dvd i Samsung crt 29inca, nosi se sa teretom kao od šale :)
NEX
Majstor

Post by NEX »

Pa mislio sam da krenes u izradu jos par komada,jer su jednostavne i lepo izgledaju!
Mislim za prodaju.
Post Reply