Patina

Kako farbati, lakirati drvo, MDF. Pitajte sve o bojama, lakovima, farbama, bajcu. Gde kupiti i slično.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ja ne razumem u cemu je problem?:forvonad:

patinu mozes da naneses pa da ostane(sencis s njom uglove ,sare ili delove koje hoces da naglasis)a mozes da naneses pa da visak smirglas ako je tako potrebno.

postoji suva i mokra patina(ona se utrljava) pa ti radi sta ti vise odgovara.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

stolart wrote:U pitanju je malo veca proizvodnja , treba mi resenje sa nekom proizvodnijom masinom . Nije to za mene samog . Trenutno radim za druge i kod drugih .
Samo povecaj broj ruku sa skoc-brajtom(onaj sundjer za smirglanje) ;)
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Kod nas se patina nanosi pistoljem i sve je u redu sto se toga tice i nanosenja i brusenja . Samo je problem sto pojedini delovi iako su od hrasta , posle brusenja budu suvise glatki , kao da nisu od porozne vrste drveta . Pa kada prebruse patinu ona ne ostaje u supljinama , odnosno nema ih .
Mene interesuje cime i kako brusiti (masina,granulacije,...) da pore ostanu kao posle rendisanja .
Recimo krila kada prebrusimo frizovi se bruse po duzini , a cafne popreko , pa ima razlike u izgledu .
Sada mene interesuje konkretno ima li nekakav nacin brusenja da se pore otvore ?
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

To tvoje "otvaranje pora" se radi sa masinom satinirkom. Kao i svaka druga masina imas je u rucnoj varijanti a i u velikoj (stabilnoj). Rucna masina je na nasem trzistu prisutna u ponudi Makite a kod nas u CG kosta 599 evra! Stabilna masina izgleda kao diht samo mjesto nozeva ima cetke od tvrde plastike.
Post Reply