ja ne razumem u cemu je problem?:forvonad:
patinu mozes da naneses pa da ostane(sencis s njom uglove ,sare ili delove koje hoces da naglasis)a mozes da naneses pa da visak smirglas ako je tako potrebno.
postoji suva i mokra patina(ona se utrljava) pa ti radi sta ti vise odgovara.
Patina
Kod nas se patina nanosi pistoljem i sve je u redu sto se toga tice i nanosenja i brusenja . Samo je problem sto pojedini delovi iako su od hrasta , posle brusenja budu suvise glatki , kao da nisu od porozne vrste drveta . Pa kada prebruse patinu ona ne ostaje u supljinama , odnosno nema ih .
Mene interesuje cime i kako brusiti (masina,granulacije,...) da pore ostanu kao posle rendisanja .
Recimo krila kada prebrusimo frizovi se bruse po duzini , a cafne popreko , pa ima razlike u izgledu .
Sada mene interesuje konkretno ima li nekakav nacin brusenja da se pore otvore ?
Mene interesuje cime i kako brusiti (masina,granulacije,...) da pore ostanu kao posle rendisanja .
Recimo krila kada prebrusimo frizovi se bruse po duzini , a cafne popreko , pa ima razlike u izgledu .
Sada mene interesuje konkretno ima li nekakav nacin brusenja da se pore otvore ?
To tvoje "otvaranje pora" se radi sa masinom satinirkom. Kao i svaka druga masina imas je u rucnoj varijanti a i u velikoj (stabilnoj). Rucna masina je na nasem trzistu prisutna u ponudi Makite a kod nas u CG kosta 599 evra! Stabilna masina izgleda kao diht samo mjesto nozeva ima cetke od tvrde plastike.