Moje opremanje hoby radionice
Nabavio si Incru. Bez ljutnje ali mislim da je to bacena para. Izuzetno lepo osmisljen alat, ali neupotrebljiv. Nacin rada koji mora da se primenjuje sa tim alatom je novo izmisljen. Svo merenje u stolariji koje ti treba moze da se obavi sa metrom sa milimetarskom podelom. Sve ostalo je proporcionalna konstrukcija, bez merenja. Mnogo pametnije je uloziti pare u razmernike, kvalitetne ugaonike, panel markere i nozeve za obelezavanje. Rezultat je daleko precizniji. Tako se radilo sve do nedavno, a tim predmetima nista ne fali.
Last edited by BR on 23 Jan 2014 08:52, edited 1 time in total.
Ne baš drage volje, al moram da priznam da si skoro u pravu. Realno, odrađeni su super, ali su toliko tanki da se savijaju pod sopstvenom težinom pa je potrebno pažljivo rukovanje. Možda nisu baš najbolja stvar za drvo, ali za pločaste materijale su extra (tu ne pomaže nož za obeležavanje). Stavi neku sliku tih tvojih alatljika jer ja za pola nisam ni čuo (panel marker, razmernik ... ).BR wrote:Nabavio si Incru. Bez ljutnje ali mislim da je to bacena para. Izuzetno lepo osmisljen alat, ali neupotrebljiv. Nacin rada koji mora da se primenjuje sa tim alatom je novo izmisljen. Svo merenje u stolariji koje ti treba moze da se obavi sa metrom sa milimetarskom podelom. Sve ostalo je proporcionalna konstrukcija, bez merenja. Mnogo pametnije je uloziti pare u razmernike, kvalitetne ugaonike, panel markere i nozeve za obelezavanje. Rezultat je daleko precizniji. Tako se radilo sve do nedavno, a tim predmetima nista ne fali.
Bolje slike su na INCRA web sajtu. Ima perforacije svaki milimetar pa nema greške kod obeležavanja. Koristi se sa 0,5 olovkom. Vrlo brzo i precizno se radi sa njimavelja wrote:A kako se ovo koristi? Tu ima nekih perforacija. Da li tu treba tehnicka olovka pa se po onim rupicama zavlaci kad se crta?
Imam taj T-Rule vec godinu dana ako ne i vise. Odlicna stvarcica! Preporuka svakome neka si nabavi jednog.nlazovic wrote:Bolje slike su na INCRA web sajtu. Ima perforacije svaki milimetar pa nema greške kod obeležavanja. Koristi se sa 0,5 olovkom. Vrlo brzo i precizno se radi sa njimavelja wrote:A kako se ovo koristi? Tu ima nekih perforacija. Da li tu treba tehnicka olovka pa se po onim rupicama zavlaci kad se crta?
I ima preciznos od 0,25mm nije da ti treba bas ali eto

Last edited by djuro2 on 23 Jan 2014 14:03, edited 1 time in total.
- mrdjenovac
- Precizni šegrt
Kupljeni su kod http://store.harryepstein.com/c/Squares.html .