Moje opremanje hoby radionice

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Nabavio si Incru. Bez ljutnje ali mislim da je to bacena para. Izuzetno lepo osmisljen alat, ali neupotrebljiv. Nacin rada koji mora da se primenjuje sa tim alatom je novo izmisljen. Svo merenje u stolariji koje ti treba moze da se obavi sa metrom sa milimetarskom podelom. Sve ostalo je proporcionalna konstrukcija, bez merenja. Mnogo pametnije je uloziti pare u razmernike, kvalitetne ugaonike, panel markere i nozeve za obelezavanje. Rezultat je daleko precizniji. Tako se radilo sve do nedavno, a tim predmetima nista ne fali.
Last edited by BR on 23 Jan 2014 08:52, edited 1 time in total.
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

A kako se ovo koristi? Tu ima nekih perforacija. Da li tu treba tehnicka olovka pa se po onim rupicama zavlaci kad se crta?
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
nlazovic
Majstor majstora

Post by nlazovic »

BR wrote:Nabavio si Incru. Bez ljutnje ali mislim da je to bacena para. Izuzetno lepo osmisljen alat, ali neupotrebljiv. Nacin rada koji mora da se primenjuje sa tim alatom je novo izmisljen. Svo merenje u stolariji koje ti treba moze da se obavi sa metrom sa milimetarskom podelom. Sve ostalo je proporcionalna konstrukcija, bez merenja. Mnogo pametnije je uloziti pare u razmernike, kvalitetne ugaonike, panel markere i nozeve za obelezavanje. Rezultat je daleko precizniji. Tako se radilo sve do nedavno, a tim predmetima nista ne fali.
Ne baš drage volje, al moram da priznam da si skoro u pravu. Realno, odrađeni su super, ali su toliko tanki da se savijaju pod sopstvenom težinom pa je potrebno pažljivo rukovanje. Možda nisu baš najbolja stvar za drvo, ali za pločaste materijale su extra (tu ne pomaže nož za obeležavanje). Stavi neku sliku tih tvojih alatljika jer ja za pola nisam ni čuo (panel marker, razmernik ... ).
nlazovic
Majstor majstora

Post by nlazovic »

velja wrote:A kako se ovo koristi? Tu ima nekih perforacija. Da li tu treba tehnicka olovka pa se po onim rupicama zavlaci kad se crta?
Bolje slike su na INCRA web sajtu. Ima perforacije svaki milimetar pa nema greške kod obeležavanja. Koristi se sa 0,5 olovkom. Vrlo brzo i precizno se radi sa njima
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

nlazovic wrote:
velja wrote:A kako se ovo koristi? Tu ima nekih perforacija. Da li tu treba tehnicka olovka pa se po onim rupicama zavlaci kad se crta?
Bolje slike su na INCRA web sajtu. Ima perforacije svaki milimetar pa nema greške kod obeležavanja. Koristi se sa 0,5 olovkom. Vrlo brzo i precizno se radi sa njima
Imam taj T-Rule vec godinu dana ako ne i vise. Odlicna stvarcica! Preporuka svakome neka si nabavi jednog.
I ima preciznos od 0,25mm nije da ti treba bas ali eto :D
Last edited by djuro2 on 23 Jan 2014 14:03, edited 1 time in total.
nlazovic
Majstor majstora

Post by nlazovic »

Nove igračke :hurra:

Image

Image
mrdjenovac
Precizni šegrt

Post by mrdjenovac »

pozdrav
koliko ste placali stege i da li ste uzeli kod nas ili u inostranstvu ? Inace, stege su odlicne ja imam par i razmisljao sam da uzmem jos koju ...
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Vidim da ti je stigla posiljka od Epstaina. ;)
nlazovic
Majstor majstora

Post by nlazovic »

Xaxa, BR-u nista ne može da promakne :)
Pošiljka je iz USA , kad sve preracunam, stega izađe oko 30 eur.
SSmajstor
Šegrt

Post by SSmajstor »

Poz,

vidim ove metalne kutnike i ovo "T" koje mi se sviđa, pa me zanima gdje ste ih kupli?
Koja je cijena?
LP
Last edited by SSmajstor on 03 Mar 2014 10:17, edited 1 time in total.
nlazovic
Majstor majstora

Post by nlazovic »

Post Reply