Ovo je moj prvi post na ovom forumu. Po struci sam inženjer elektrotehnike i računarstva, usko vezan za elektronsko poslovanje. Nemam nikakvog iskustva u stolarstvu i obradi drveta, ali poslednjie 3-4 godine nisam propustio ni jedan video na youtube-u od uticajnih woodworker-a (The Wood Whisperer, Steve Ramsey, Matthias Wandel, John Heisz...). Nekomercijalna obrada drveta me jako interesuje (kao hobi) i počeo sma polako da kupujem alate i mašine. Naravno, pošto je u pitanju nekomercijalna aktivnost, ni budžet mi nije velik. Mogu da izdvojim po par hiljada dinara na svakih par meseci.
Pre par dana sam kupio za sitne novce (3500 din) modelarsku testeru sa slike (Gaude SS 16A). U pitanju je testera prihvata 40cm što mi je sasvim dovoljno za početak. Ali, testera prima samo testerice sa pinom. Tu mi treba vaš savet. Gde mogu da ih (jeftino) nabavim i koja je upotrebna razlika među testericama sa različitim brojem zuba.
POostoji li u Beogradu prodavnica za stolare entuzijaste gde je moguće kupiti sitnice koje život znače, kao i razne vrste i oblike drveta manjih dimenzija (da ne moram da kupujem ploče 2.5mx1.25m).