Tracna slajferica

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
BODARA98
Majstor početnik

Post by BODARA98 »

pa kako misliš da pričam o ručnoj alatki napravljenoj od kvadratnih cijevi i sa motorom od stabilne bušilice još napravljenom kliznom podlogom od iverice koja se kreće na 4 točkića po zavarenim cijevima.ko bi to mogao da ručno nosa i drži,pa ova slikica mi nije potrebna znam ja dobro kako izgleda šlajfarica.
ja sam ti pokušao onako po mom viđenju ručno rađene šlajfarice u grubim crtama da dočaram kako je to moj prijartelj napravio.a koliko znam na svakoj mašini sem cnc mašina je potrebna ruka da bi se obradio nekakav
materijal.i na ovoj ručno urađenoj i na "ozbiljnoj mašini" se radi ručno.
ali kako sam naveo ja to smatram nepotrebnim gubljenjem vremena praveći nešto što u suštini nije skupo da se novo kupi.samo zavisno od proizvođača.a svaka služi za isti vid posla.
takođe pozdrav
ko radi taj se i umori
Đorđe
Moderator
Moderator

Post by Đorđe »

Pogešno sam skontao ono sto si napisao :rolleyes: ovakva šlajfarica košta oko 1100evrova!!! Mislim da za 600 evra mogu da je sam napravim a možda i manje!! :)
Last edited by Đorđe on 08 Jan 2009 16:29, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Vilager radi firma koja jeste iz Kragujevca i zove se Agromarket.
Glavni posao im je uvoz i prodaja hemije za poljoprivredu, ali se bave i mehanizacijom, a bogami prodaju i vagenove automobile (ali pod imenom Automarket).
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Evo jedne rucno radjene.Tockovi su fi150mm(iskoristen bubanj od nekadasnjih fotokopir aparata).
To su najbitniji deo slajferice.Posto sam ranije imao pripremljene tockove sa osovinama, celu konstrukciju sam
povario za jedan dan i sklopio masinu.Traka je duzine 3,5m.Vevi za konstrukciju 30x50.Motor 1,1kw(trofazni),
brzina na osovini tocka 1400 obrtaja.
uploads/77_slajferica.jpg
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

I moj komsija ima isto tako veliku tracnu slajfericu , i takodje je sam pravio , i to ima bas prilicno godina i radi i dan danas , ako znas da varis nije problem samo pici

pozdrav i sretan rad
Marko
Bez znanja nema zanata :)
Post Reply