pa kako misliš da pričam o ručnoj alatki napravljenoj od kvadratnih cijevi i sa motorom od stabilne bušilice još napravljenom kliznom podlogom od iverice koja se kreće na 4 točkića po zavarenim cijevima.ko bi to mogao da ručno nosa i drži,pa ova slikica mi nije potrebna znam ja dobro kako izgleda šlajfarica.
ja sam ti pokušao onako po mom viđenju ručno rađene šlajfarice u grubim crtama da dočaram kako je to moj prijartelj napravio.a koliko znam na svakoj mašini sem cnc mašina je potrebna ruka da bi se obradio nekakav
materijal.i na ovoj ručno urađenoj i na "ozbiljnoj mašini" se radi ručno.
ali kako sam naveo ja to smatram nepotrebnim gubljenjem vremena praveći nešto što u suštini nije skupo da se novo kupi.samo zavisno od proizvođača.a svaka služi za isti vid posla.
takođe pozdrav
Tracna slajferica
Evo jedne rucno radjene.Tockovi su fi150mm(iskoristen bubanj od nekadasnjih fotokopir aparata).
To su najbitniji deo slajferice.Posto sam ranije imao pripremljene tockove sa osovinama, celu konstrukciju sam
povario za jedan dan i sklopio masinu.Traka je duzine 3,5m.Vevi za konstrukciju 30x50.Motor 1,1kw(trofazni),
brzina na osovini tocka 1400 obrtaja.
uploads/77_slajferica.jpg
To su najbitniji deo slajferice.Posto sam ranije imao pripremljene tockove sa osovinama, celu konstrukciju sam
povario za jedan dan i sklopio masinu.Traka je duzine 3,5m.Vevi za konstrukciju 30x50.Motor 1,1kw(trofazni),
brzina na osovini tocka 1400 obrtaja.
uploads/77_slajferica.jpg
- Marko Enter
- Majstor majstora