guma za plocu vibracione slajferice

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

mbole wrote:
Sasa wrote:...
U istoj radnji sam posle kupio samo cicak pripremljen za lijepljenje na plocu oko 3.5 evra i radi dobro, nisam siguran da je isto 3M-ov proizvod.
Jel taj cicak prodaju samo pripremljen, ili moze da se kupi nesto tipa "daj mi pola metra, sirine koliko je vec"?
Ako ima "na metar" da kazem burazeru da mi kupi i donese kad bude dolazio (a trebalo bi ovih dana).
Pod "pripremljen" sam mislio da je odgovarajuceg oblika, tj. krug fi 150 izbusen za odsis.
Nemaju na metar, osim oni tapetarski do 3-4 cm sirine.
Rendisha
Pred-majstorsko zvanje

Post by Rendisha »

@art of wood Od onih podloga sto si linkovao, jedino bi vredelo uzeti onu najskuplju NBR (armaflex), to je "prava" penasta guma, ali i to je malo premekano a rekao bih i predebelo pa bi se gubio efekat vibracija. Sto rece Pezzo, podloge za misa su najpribliznije onome sto ti treba, naravno, ako naletis na odgovarajucu, jer i njih ima od svega i svacega. Probas da polepis dve?

Za Fi150/125 cicak sa samolepljivom folijom (za na polirku i tvrdu podlogu) prodaju bugari i ostali sto donose pneumatiku, ima na Bubanj Potoku pa pretpostavljam i na Najlonu. Cicak sa "vunom" sa druge strane (da stavis na original disk da duze traje) mislim da ima u Ehomu.
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

slobodno stavi poglogu za vezbanje ima je po kineskim radnjama i one za kupatila isto od pene rade odlicno
a cicak sam kupovao na buvljaku neki tapetarski 15cm sirine i ide u rolni mozes da kupis metar dva koliko hoces
mislim da sam taj cicak i u yu sorbonu u bg-u vidjao
art of wood
Vrhunski majstor

Post by art of wood »

hvala kolege na savetima ,probacu sve varijante ,osim filca (probao ranije nesvidja mi se )
sklonio sam starije sljferice (metabo i festo ) iz 80 ih na tavan mislio pregazilo ih vreme tresu malo vise i bucnije su guma ojedena kriva .kupio nove pre par godina ali izgleda da su nekad pravili alat koji je radio i trajao ,danas prave samo skupe igracke ::neznam:: ipak sam odlucio da obrisem prasinu sa starih promenem im lezaje i gumu i sa njima da radim .
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

art of wood wrote:probacu sve varijante ,osim filca (probao ranije nesvidja mi se )
Sve zavisi... kakav filc i kakva guma, to ima svoju ulogu. A sto se tice kvaliteta elektricnih alata i alata i masina uopste, danas je mnogo veci izbor i ima ih i kvalitetnijih nego ranije, a i kvalitetnijih smirgli, lepkova i ostalih materijala. Mozemo o tome da naklapamo u nedogled, ali menja se i ta tehnologija, pa kome se sta vise isplati, to i koristi.
mital
Majstor početnik

Post by mital »

Sutra idem po valjke od dihtabrihtera koje sam odneo na gumiranje,
firma se bavi gumiranjem valjaka....
Pitacu njih da li bi mogli da mi gumiraju šlajfericu !?
Nadam se da ce moci i da nije preskupo
:o
"Znam da nista ne znam" Sokrat
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

zasto na gumiranje? jel su bili gumirani pa to radis ili ti je neko rekao da je bolje?

valjci na dihtu nikad nisu gumirani ,vec je jedan nazubljen a drugi ravan :)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
mital
Majstor početnik

Post by mital »

Bili su gumirani

A za šlajfericu su mi rekli da to nemogu da urade,
gumiraju samo cilindrične oblike
mital
Majstor početnik

Post by mital »

Pogle ovu iz šezdesetih godina prošlog veka,
netreba joj nikakva popravka ni guma !! :buga:
Bila je kod mene...

Image
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

za novije slajferice odavno ne koriste gumu vec neki sundjer sa cickom....

ja nedavno pazario ovu i prezadovoljan sam

http://www.bosch-professional.com/jo/en ... 92940.html
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
mital
Majstor početnik

Post by mital »

Gledam sada neke šlajferice
U čemu je razlika između rotacione i ekscentar šlajferice ?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Veliko je pitanje sta nasi trgovci kako krste.
Cesto se desava da "random orbit" zovu i rotaciona i ekscentar, al onda se nadje neko ko obicnu vibracionu nazove ekscentar (posto realno i ona ide u ekscentar).

Neki dan mi objasnjava devojcica u radnji da je imbus sa cilindricnom glavom ustvari onaj koji ima poluokruglu glavu :)
Poceo sam da se pitam da nisu menjali nazive geometrijskih tela od kad sam zavrsio skolu.
šantjer
Majstor

Post by šantjer »

U ovom kontekstu rotaciona = ekscentar. Ona brusi tako što joj brusna ploča rotira oko svog centra ali istovremeno i taj centar opisuje neku kružnicu koja naravno ima daleko manji promjer od promjera same brusne ploče.
Kutna brusilica je npr. samo "roatciona" pošto njena osovina ne oscilira već se samo vrti oko centra koji miruje.

Kao što Bole kaže, pitanje je koliko se trgovci razumiju u to što prodaju.

U vezi ovog što je Bole napisao, kako stvari idu, nama neće imati tko penziju zarađivati. Ta djevojčica je samo proizvod sustava u kojem su učitelji degradirani, većina ih zapada u beznađe, ne mogu se boriti s roditeljima koji imaju visoko mišljenje o svojoj djeci, pa puštaju i ono što bi prošlo i ono što bi ponavljalo razred. No to je stvar za drugu temu.
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Pa normalno da se ne razumiju. Rad u trgovini je nužno zlo. Realno, ni ja se ne bih trudio da radim za minimalac. E sad, da poslodavac hoće da plati radnike malo korektnije, mogao bi zahtijevati da se isti i upute u posao. Ovako, dobro je da ga nije pitala šta je imbus :)
Post Reply