Problem je pretpostavljam na donjoj strani, to jest da prepust fronta ne udara u "coklu" masine kada se vrata skroz otvore.
Al izmeri se pa ako prodje... prodje
kako napraviti gornji kutni element dimenzija 60x60 ako su zidovi pod kutem od cca 94 stupnja. na 50 cm, zid mi bježi na van za 1 cm.da li onda pod/strop trebaju ići malo dublji pa se na licu mjesta izrežu u kosinu koja ili kako?
Last edited by ninja on 21 Jul 2017 23:51, edited 1 time in total.
Ja bih napravio običan - 1cm lufta (ako je ugao veći od 90 stepeni znači da se širi a to i nije problem)ti stvarno ne znači ništa. Eventualno možeš napraviti šira vrata i donekle pokriti razliku.
Ne. Koliko sam razumio zid se širi zbog ugla većeg od 90 stepeni tako da je razmak između zidova u nivou vrata širi za 1cm od zida na koji se kuhinja postavlja. Nešto veća vrata bi tako pokrila rupu koja ostaje zbog razlike u širini između zidova.
ninja - izvini, pogrešno sam skontao. Zanemari gornje postove. Da li se na taj element nastavljaju još neki? Problem možeš riješiti prilikom same montaže. Postaviš kuhinju i malo otpustiš tiple kojima je pričvršćena. Spojnicama uravnaš elemente i dotegneš tiple koliko se daju. Na taj način dijeliš razliku iskrivljenog zida na sve elemente pa postaje zanemarljiva. Ostalo se porikta vratima.
U sučaju da je taj element zadnji u nizu gore navedeno ti nije rješenje.
U slucaju da se "oslanja" na plocice, samo taj bok pusti da bude dublji od poda i plafona a na punu dubinu gornjih elemenata, da on legne na zid. Plafon niko nece ni videti da je udaljen od zida taj santimetar a pod ce da kriju plocice.
Naravno, sina je elegantnije resenje.
sasasasa wrote:ninja - izvini, pogrešno sam skontao. Zanemari gornje postove. Da li se na taj element nastavljaju još neki? Problem možeš riješiti prilikom same montaže. Postaviš kuhinju i malo otpustiš tiple kojima je pričvršćena. Spojnicama uravnaš elemente i dotegneš tiple koliko se daju. Na taj način dijeliš razliku iskrivljenog zida na sve elemente pa postaje zanemarljiva. Ostalo se porikta vratima.
U sučaju da je taj element zadnji u nizu gore navedeno ti nije rješenje.
ako je na 50 cm 1 cm ,koliko ce biti na jos jedno recimo 2 m u nastavku ,da li ce to moci da kompezuje otpustanjem tipli natezanjem elemenata ....i nakraju da nasteluje vrata kako valja?
@daleko
do sada nisam imao tih problema pa ne znam kako to točno riješiti, ovih 94 stupnjeva sam rekao otprilike. znači trebao bi točno izmjeriti odstupanje i napraviti po tim mejrama elment? odnosno pod/strop bi trebali biti malo pod koso izrezani da kompenziraju kut?
@sasasasa
sa obje strane ide još 2 elemenata. ako ostavim element 90 stupnjeva, nakon metar i pol će mi zadnji element viriti van 3 cm što je puno previše. kakvim spojnicama uravnam elemente?