Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Taj je alat vise za spoljasnju stolariju.
Osim toga kosta oko 25 evra komad a za jednu poziciju moras imati makar 8 komada.
Ako jedan majstor samostalno radi ugradnju mora imati makar za 4-5 kompleta, jer tek kad ugradi 5a moze skidati sa prvih.
taj alat sam ja koristio da mi drzi stok na mestu dok montiram kajle i rasponke , koristio sam samo jedan u plafon ,
i bio mi je bas zgodan kad jedan majstor radi na jednoj poziciji ,odnosno ne treba ti segrt znaci jedna dnevnica vise
a montirao sam od dvadeset pa navise otvora dnevno kada su plotovi i stokovi pored otvora i pervajzi na meru
ja ne udaram kajle za sobna vrata nikad,posto radim sa kliznim lajsnama a sa druge strane je pervajz fiksni onda sa prednje strane zasrafim letvicu ukoso za stok sa obe strane u gornjoj zoni, stok je fiksiran fest...
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
nisam ni mislio da je zamena za kajle
ovo sto rece singer kajle su problem kod stokova s jednim fiksnim pervajzom jer ne mozes da kontriras kajlu
ja tu ubacujem kajlu duzine sirine stoka i fiksiram za stok kucam drugu na strani plivajuceg pervajza
nije lose samo kod nas bi to pokrali s gradilista :smejanje:
kad ugradjujes vise sobnih vrata recimo u omanjoj zgradi treba ti mnogo bilo kakvih sprava .....sto rece sasa kajle su ne zmenljive i kostaju skoro pa za dz i lako ih je nositi po spratovima od alata ti treba samo cekic libela i pistolj za pur
Ma u pravu si za kajle I ja sam tradicionista.... Al ipak nekako doso 21 vek. Salu na stranu gledao kako momak ugradjuje vrata sa tim rasponkama I stegama iz videa. Milina gledati, bez muke radi, I bas dosta brzo
ma nekazem ja super su ove stege nego jbg uvek nesto drugo iskrsne racunam bice vise od koristi nego stege i nikako da se kupe
a ok bi bilo da se uzmu bar dva tri kompleta
mada verujem da imam majstora koji su ih pravili i u kucnoj varijanti jer je izvodljivo uz malo zezanja