Elektricni ger rotwerk

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
nemanjas
Samostalni majstor

Elektricni ger rotwerk

Post by nemanjas »

Drage kolege interesuje me vase misljenje o elektricnom geru rotwerk neznam da li sam dobro napisao. Uglavnom 800 je vati 4500 obrtaja i nosi testeru 205 daje mi covek za 40 eura izgleda lepo i ocuvano nije potezni nego se samo spusta testera ne izvlaci se. Kakva je to marka i kakva je masina
-NIKOLA-
Majstor majstora

Post by -NIKOLA- »

Ako misliš na ovog što je na kupindu, ja bi to preskočio, pošto se na slikama vidi da je skinut sa svog originalnog postolja i montiran na neko limeno postolje,ne vidim da uopšte ima graničnik uz koji ćeš da prisloniš materijal dok ga sečeš, tako da je to krajnje nebezbedno. Å to se tiče brenda prvi put čujem, ali sudeći po cenama na netu, u pitanju je neka niža klasa, u rangu sa kinezima..
nemanjas
Samostalni majstor

Post by nemanjas »

Nije taj na kupindu nisam ga ni video nego na kpujem prodajem ima neki prodavac kaze da je dobar meni iskreno treba za camovinu najvise 8*6 da gerujem ne treba mi neki profu
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

jedini rowerk koji uspevam da nadjem, je firma koja "pravi" strug za metal kakav imam. pod navodnicima, posto je sve ono sto "prave" ustvari napravljeno u kineskoj fabrici sieg.
al oni nemaju u ponudi stolarski alat.
mada ... prisecam se da su imali ponesto, moguce je da su u medjuvremenu prestali da proizvode.

ako su oni, to je u sustini kinez tipa womax-a.
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

E ovo je cirkular....
https://youtu.be/lxEX0qvQ4p8
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Ako košta 40 € i tebi je dovoljan, zašto da ne bio bio dobar. kod tih cirkulara je jedino pitanje koju visinu mogu sjeći, mislim da je pri 90 stupnjeva oko 55 mm
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Najveci problem sa jeftinim gerovima je sto se upredaju i pri najmanjem pritisku. Tako da tvoj ugao od 45, nije uvek 45, vec je jednom 44, a drugi put 46. Ili rez pocne pod 45 a zavrsi pod 47.
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Većina jeftinijih je i "labava", tj šeta pod pritiskom
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Nema gera za male pare
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Gledao na buvljaku nedavno polovan Scheppach. Super je bio. A koliko znam, nisu skupi
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

To super ces da vidis tek kada doneses kuci, pa ukapiras koliko gresi. Naravno, svako ima razlicite standarde preciznosti, pa ima i onih koji tvrde da mogu da nadju dobar ger za male pare.
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Br sto posto si u pravu. Mada ima I nas koji odvalimo pare za ger i opet se zeznemo (bosch gcm 12gdl). A zatim opet demo pare za ger.
Zato je mozda bolje kupiti los ger za male pare, a zatim dobar za vece pare.
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Ti jos nisi naucio sa Boschom?

Postoji jedna zackoljica, standardi su razliciti, i veliko je pitanje sta su kome ne male pare. Nekome ovde je i 200 eura mnogo, pa ce mozda da pomisli da ima ger za te pare.

Jedino jeftino resenje za precizno secenje, a da moze da se podesava je ona japanska vodjica za rucnu testeru.. A i to nije jeftino mnogima.
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Ma patio skolu pre tri godine. Imao veci objekat za rad I otiso da kupim alat za sebe i radnike. uso u prodavnicu i ko da me neko zacarao. Zalepio se za bosch. Dva gera, cirkular, dva qbrihtera, dva perforatora, nekoliko basilica, cetiri srafilica..... Tad i nikad vise. ( doso na gradiliste a majstori me gledaju cudno i pitaju a makita mnogo skuplja pa si kupio ovo?)
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Bolje se muciti japanskim rucnim dok covek ne skupi pare za dobar ger.
Post Reply