Mala Makitina srafilica

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
ljubisa o
Samostalni majstor

Post by ljubisa o »

ovaj bosch sa futerom vec ima u prodaji kosta 15400 din ,10,8v iste su baterije kao za ovaj gsr koji imam.Gledao sam ga i probao ,poljaci ga rade inace je odlican .
Image
Rad je molitva.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

ljubisa o wrote:Samo mi reci koliko je obrtaja ta druga brzina.
1 brzina 0-350
2 brzina 0-1300
ljubisa o
Samostalni majstor

Post by ljubisa o »

tada si kupio bolju stvar od boscha ,nemoj se dvoumiti da nisi uradio pravu stvar.jer ta druga brzina je bitna,makita je odlicna.
Rad je molitva.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Sve su to puter alatke :)
Očigledno su vodeći proizvođači avladali Li-Ion tehnologiju, pa su sad počeli da se igraju dizajnom i perverzijama. Å to se tiče broja obrtaja tu ljudi treba da uzmu ono što im konkretno treba: Veći broj obrtaja=efikasnije bušenje=mani obrtni moment (manje snage pri zavrtanju šrafova). I obrnuto. Stolarija po tom pitanju nije zahtevna. Å ta god da se kupi od elite (Makita, Bosch, AEG...) neće se pogrešiti.
zoranp
Majstor stolar

Post by zoranp »

Ja imam isti model Boscha Li-Ion 10.8V kao i Ljubiša već nekih skoro godinu dana i stvarca radi odlično. Jednom baterijom pošarafim čitavu kuhinju, što je stvarno ogroman kapacitet. Noviji modeli imaju i bor-futer, ali kako za bušenje koristim svoju staru DeWalt mašinu, ne smeta mi što mala bosch to nema.

Osnovna prednost tog i takvih strojčića je ta da su izuzetno lagani (manje od kile), što je bitno kod cjelodnevnog rada, jer nositi u ruci 8 sati 900 g ili 3 kg nije isto. Pogotovo ako šarafiš masu sitinih šrafića.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

A futrola za pojas je iz raja izasla.
Drugar me zavitlava kako sam ustvari kupio japansku verziju ZC-99 :)
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

A el si dobio onu tasnicu uz nju ??

pozdrav Marko
Bez znanja nema zanata :)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Marko Enter wrote:A el si dobio onu tasnicu uz nju ??
Standardno Makitino plasticno koferce. Koliko se secam tasnice idu uz mali Bosch.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

A dali ste gledali ovu jesensku akciju od Makite ima ljepih kombinacija.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Mislis ono , kupis srauber i dobijes na poklon busilicu ili brusilicu ili sl. nesto ???

pozdrav Marko
Bez znanja nema zanata :)
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Baš sam juče u prolazu svratio da pogledam frezer od Makite ali nisu imali treba naručiti i dali mi katalog sa cijenama i letak o toj jesenskoj akciji koja kako piše traje do 31.11. ili do isteka zaliha a ono šta sam zapamtio jer mi je letak ostao u kamionu je da ručni cirkular od 1300 w i rezervni list za istog+pohač toplog zraka dođe oko 1390kn ili negdje oko 200 eura i ima kutna brusilica od 2200 w + mala kutna brusilica od 700 w za 1189 kn ili oko 180 eura.
Čovijek sniva a Bog realizira!
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Kod belanovića nasajtu ima PDF flajera za jesenju akciju:

http://www.belanovic.co.yu/docs/JesenjaAkcija.pdf i/ili
http://www.belanovic.co.yu/docs/MakitaAutumn08.pdf
Last edited by metabo on 17 Dec 2008 10:36, edited 1 time in total.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

ljubisa o wrote:ovaj bosch sa futerom vec ima u prodaji kosta 15400 din ,10,8v iste su baterije kao za ovaj gsr koji imam.Gledao sam ga i probao ,poljaci ga rade inace je odlican .
... I ja sam sebe častio za Novu godinu :), ali ovom mašinom viewtopic.php?pid=9694#p9694
Dokupio sam i lampu 10,8V (oko 2.600 din), i sve to tako lepo u kompletu u platnenoj torbici izgleda mnogo praktično. Dobju se i 3 kutijice sa burgijama i bitovima. Na žalost, promašio sam akciju staro za novo, tako da ću morati da čuvam moje žuto sr***e do neke sledeće akcije :(, ili dok mi neki komšija ne potraži na zajam aku bušilicu :cool:
ljubisa o
Samostalni majstor

Post by ljubisa o »

drago mi je i ja da sam mogao da ga kupim isto bi uzeo sa futerom .Sretno bilo ,baterije su iste kao za onaj bez futera,i lako se nabavljaju .
Rad je molitva.
Post Reply