rucno pravljene masine

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
LACI
Precizni šegrt

rucno pravljene masine

Post by LACI »

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
LACI
Precizni šegrt

Post by LACI »

motornu testeru je pravio moj pokojni deda ekstra radi samo je malo teska al ok za prvu pomoc. podmazuje sama lanac itd nisam stavio jos kojekakve masine rucno pravljene . samo ove koje imaju veze sa stolarskim zanatom inace sve je nastalo u radionici od 10 m2
Last edited by LACI on 06 Dec 2008 12:59, edited 1 time in total.
zole
Precizni šegrt

Post by zole »

Å ta reći puno truda verovatno strpljenja svaka čast Laci!
LACI
Precizni šegrt

Post by LACI »

hvala druze
emcanke
Majstor

Post by emcanke »

LACI, meni je interesantna ideja sa ubodnom pilom [vodjica za testericu].
Dali ti je testerica necto duza od klasicne? Pozdrav.
LACI
Precizni šegrt

Post by LACI »

jeste to kad sam kupio ubodnu u pakovanju je bilo, nisam takvu video ni ja do sad dugacka je 12 cm bez onog dela testere gde nema zuba
Last edited by LACI on 07 Dec 2008 12:08, edited 1 time in total.
Pedjamil
Majstor početnik

Post by Pedjamil »

Bravo! Jedino mi je malo cudno tocilo - vrednost motora prevazilazi vrednost novog tocila , a da ne pricamo o vremenu i trudu ulozenom u to , ali , svejedno , sve ovo je super , a posebno strug :). BTW imao sam slican sto za kacenje rucih masina , ali je moj bio malo drugacije resen - imao je klizni sto , a masine su se kacile na metalnu plocu koja je bila uzljebljena , pa je zamena masina bila dosta olaksana. Vertikalno dizanje i spustanje alata je bilo regulisano rucnom dizalicom od fice.
LACI
Precizni šegrt

Post by LACI »

imo sam taj el.motor dosta je slab pa iskoristio sam ga za tocilo. znam inace je jeftinije kupiti tocilo nego ga praviti.
pozdrav
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

LACI stvarno ljepo,među ostalim najljepši mi je strug (nemoj se naći uvređen) i ostalo je za svaku pohvalu.Ja mislim da je upravo ovo zanimljivo kod stolara i stolarije šta je ljepše napraviti neku mašinicu nego istu kupiti jer sreća i zadovoljstvo u tome je potpunija,to je moje mišljenje nemojte me krivo shvatit.LACI svaka čast i ljep pozdrav.
Čovijek sniva a Bog realizira!
LACI
Precizni šegrt

Post by LACI »

MA OK KOD STRUGA SAM SE TRUDIO OVO I NIJE OSTALO ZANIMLJIVO.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Ma nemoj tako sve je ok ali najbitnije je ono da se čovjek sam potrudi i da napravi iz ničega nešto kako bi stari ljudi rekli.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Đorđe
Moderator
Moderator

Post by Đorđe »

Pozdrav svima!! Evo mene konačno na forumu, bio sam na remontu (operaciji) vadio pločicu iz noge! :| :/ :D
LACI, svaka čast samo guraj, STRUG je babaroga! Reci mi ova glava od kompresora jel to od FAP-a 13-ke???
LACI
Precizni šegrt

Post by LACI »

hvala na pohvalama, kompresor je jako dobar jeste od fapa kojeg ne znam inace naduva bocu na 7.5 bara 60l za 1 min. njegova neka idealna brzina je oko 900 o/min ja sam ga nabudzio na 1200 o/min odlican je bez obzira na mali kapacitet boce ja snjim farbam bez ikakvih problema, inace je dvoklipni i ne moram da prekidam pri farbanju da napuni bocu pa onda opet i tako dalje
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Ma ne kazu dzaba da je Petoletka nacionalno blago,zato je i propala,jer od Fapa samo kompresor radi.
Last edited by Dule on 11 Dec 2008 18:26, edited 1 time in total.
stolar-to-be
Šegrt

Post by stolar-to-be »

Postovanje. Ove portable varijante su stvarno vrlo impresivne. Jedino pitanje koje mene muci je nedostatak (bar koliko sam ja video) zastite iznad cirkulara i frezera (ajd za ubodnu, djene-djene). Cuo sam neke horror price (iskreno se nadam da bar pola i nije istina) od ljudi koji su prisustvovali situacijama (scene su kao iz Carpenterovih filmova) kada je zastita vrlo bitna kod ovih visokorotairajucih naprava, pa se to pitanje ipak namece. Od svih samopravljenih naprava na ovom sajtu kod ove je nekako najvise skracen razlomak, valjda mi se zato i dopada.
P.S. Da ti ova vodjica za ubodnu nije od blokade za ves masinu?
Last edited by stolar-to-be on 11 Mar 2009 14:41, edited 1 time in total.
Post Reply