Nemoj da smanjujes presek od onog koji je vec fabricki, jer moze da se greje kabal.
Mislim da je to bas presek 0,75, ali proveri koji je i njega kupi. Tu uzemljenja nema, tako da ide dvozilni sigurno.
A da ti to ipak nista ne diras, nego jednostavno produzni kabal duzine koliko ti kad treba i ...
Sve, sve, ali miris tek obradjenog drveta je nezamenjiv ...
Koristim je na terenu , prilikom montaze , kad ne zelim da po prostoriji vucem kablove i saplicem se o iste .
Ovu koristm na radnom stolu , gde mi je struja na izvolte . Mogu ti reci da je laksa od bilo koje aqu , to mi posebno znaci kad okivam i sklapam plocasti namestaj ( recimo ) pa je ne ispustam iz ruku po 7-8 sati .
Naravno da ih ne uporedjujem , jer to ni cenovno nije blizu , ova " makita " je bila 25 evrica a tvoj dewalt je najmanje 10x skuplji
Rece da je bolja od busilice , kolika joj je maksimalna brzina obrtaja ?
Last edited by LepoJeBitiFin on 26 Mar 2017 21:47, edited 1 time in total.
ako je kabl duzine 1m sa presekom 0.75, to ne znaci da i onaj duzine 5m moze da ima isti presek.
otpor kabla je proporcionalan duzini a obrnuto proporcionalan poprecnom preseku
daklem, kako povecavas duzinu, moras da povecavas i presek.
za 5m, ja bih isao na 1.5 kvadrata, obavezno silikonski kabl. znam, nije jeftino.
Bole malo preteruje ali mudro zbori.
Ja bi uvek stavio kvalitetan kabl. Jedan takav, izuzetnog kvaliteta korustim godinama za sve i svasta. Par meseci je terao kalolifer od 2kw a presek mu je bas 0.75 mm2, licnasti