Pozdrav svima!
Da li pop nitne ili zakivne navrtke od aluminijuma mogu u čelični ili prohromski ili bakarni lim?
Isto tako, da li čelične ili bakarne pop nitne ili navrtke mogu u neki drugi lim osim njihovog?
Znam da za kablove od bakra i aluminijuma ide posebna alu-bakar spojka, ali da li to važi i za spojeve gde nema struje?
Interesuje me koje metale mogu međusobno kombinovati bez bojazni od pojave korozije?
Međusobno "slaganje" metala?
- elektrolog
- Pred-majstorsko zvanje
Ako sve to stoji unutra, generalno nemas problema, osim materijala izuzetno razlicitog potencijala, tipa cink i nerdjajuci celik. Ako ce da stoji napolju, onda moras da obratis vise paznje, posto su sve kise kod nas generalno kisele, pa predstavljaju dobru sredinu za galvansku koroziju. Dodatni problem je ako ide u vodu. Negde sam imao link na tabelu sa potencijalima, ako ga nadjem postavljam.
- elektrolog
- Pred-majstorsko zvanje
@BR Nešto stoji napolju, a nešto bi stajalo unutra, mada bih ja sve pravio kao da će da stoji napolju. Ne ide ništa u vodu, pa je sa te strane lakše... Ako nadjete link, postavite, voleo bih da imam to sačuvano. Hvala u svakom slučaju.
@Å antjer Hvala, malo mi je žao što bakar ne ide ni sa čim, ali dobro, ako tako kažu pametniji od mene izmeniću projekat... :-)
@Å antjer Hvala, malo mi je žao što bakar ne ide ni sa čim, ali dobro, ako tako kažu pametniji od mene izmeniću projekat... :-)