Došlo je vreme da privršavamo naše prvo kupatilo, pa smo stigli do nužnog nameštaja. Rešili smo se za nagradni umivaonik koji bi stajao na "dasci" koja je veća od samog umivaonika.
Moj zadatak je da pomirim želju drage da bude estetski lepo i moju potrebu za praktičnošću održavanja, pošto je to moj zadatak.
Okvirno smo smislili da korpus bude sjajno belo, a premišljamo se oko ploče na kojoj bi lavabo stajao. Da li staviti i tu sjajno belo ili ići možda na neku braonkastu varijantu iverice ili možda čak i materjal kao za radnu ploču? Da li se na sjajno belom vidi svaka osušena kapljica? Koliko je praktičan materjal kao za kuhinjsku radnu ploču u kupatilu zbog vlage i svega?
Takođe me zanima da li su 10cm visoke nožice dovoljno visoke da komotno mogu proći krpom na drškom?
Unapred zahvalan na svim ponuđenim savetima i podeljenim iskustvima.
Izbor materjala za ploču za nagradni lavabo
Drvena ploča "zalivena" epoksijem
Ivericu izbjegavaj, kao i radne ploče od iverice.
MDF je ok, ako se dobro ofarba ili presvuče (ako)
Granit ili porcelan su ti, ipak, najsretnije rješenje, vlaga će uništiti sve ostalo.
Ako ti se svidja, možeš ploču napraviti i od betona, ali to je dosta prljav posao, ne znam imaš li gdje...
Ivericu izbjegavaj, kao i radne ploče od iverice.
MDF je ok, ako se dobro ofarba ili presvuče (ako)
Granit ili porcelan su ti, ipak, najsretnije rješenje, vlaga će uništiti sve ostalo.
Ako ti se svidja, možeš ploču napraviti i od betona, ali to je dosta prljav posao, ne znam imaš li gdje...
- maricaiivica
- Moderator
a da li je iko probao to da radi sa kliritom ili kaljenim staklom?
slicno stolovima
http://www.galenikaklirit.co.rs/galerijaTV.html
slicno stolovima
http://www.galenikaklirit.co.rs/galerijaTV.html
Last edited by Z@P on 05 Mar 2017 21:08, edited 1 time in total.
Meni je kuhinjska radna ploča završila posao sa prvim kupatilom.
Upravo renoviram novo kupatilo i tu se spremam da stavim sa nekim prirodnim tvrdim materijalom za nadgradni umivaonik.
2. Iz iskustva nogice su mnogo loše za higijenu kupatila. Meni se nije pokazalo kao praktično. Novo kupatilo ima konzolnu šolju i svi elementi će biti konzolni tj bez nogica baš zbog čišćenja.
Upravo renoviram novo kupatilo i tu se spremam da stavim sa nekim prirodnim tvrdim materijalom za nadgradni umivaonik.
2. Iz iskustva nogice su mnogo loše za higijenu kupatila. Meni se nije pokazalo kao praktično. Novo kupatilo ima konzolnu šolju i svi elementi će biti konzolni tj bez nogica baš zbog čišćenja.
Mrzim mere u inčima