kuhinjska vrata od medijapana

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
art of wood
Vrhunski majstor

Post by art of wood »

to na videu mora da bude takav frezer da bi dobio saru (jednorucni)

sa metalnim kopirom na dvorucnom frezeru princip je isti samo sto sablon mora da je lesonit ili sper 4mm

kod obe varijante problem je ako su razlicite dimenzije frontova (za svaku pravis i poseban sablon)
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

art of wood wrote:to na videu mora da bude takav frezer da bi dobio saru (jednorucni)

sa metalnim kopirom na dvorucnom frezeru princip je isti samo sto sablon mora da je lesonit ili sper 4mm

kod obe varijante problem je ako su razlicite dimenzije frontova (za svaku pravis i poseban sablon)
Ne vidim razliku u jednorucnom i dvorucnom frezeru prilikom ovakvog rada.
Jednorucni je manji pa ima plocu manjeg precnika, zbog toga majstor na videu dodaje preko mdf-a tanke letvice da bi dobio okvir na krilu oko 7-8 cm. Kod dvorucnih manjih je precnik ploce oko 16 cm sto sa nozem precnika 3 cm daje lijepih 6.5-7cm sirinu okvira krila.

Probaj, mnogo je lakse ovako sa dvorucnim odraditi nego sa kopir caurom (ono parce lima koje se dobije uz frezer a pola njih nezna cemu sluzi :smejanje: ) koju predlazes. Lakse samo zato sto ne pravis sablone vec samo sarafis letvice oko krila.
art of wood
Vrhunski majstor

Post by art of wood »

ja nemam okruglu plocu frezera pa nebiva to kao na videu ::neznam::
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Zasrafis odozdo na plocu parce pleksiglasa ili pertinaksa ili spera ili sta vec imas pri ruci koje je okruglo i lepo centrirano (pravio za svoju, posto i moja nije kompletno okrugla vec ima zasecene stranice).
Ne treba bog zna kako debelo, 4-5mm sasvim dovoljno. Geldas da minimalno viri van originalne poloce a da dobijes pun krug spolja.
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Meni je lakse sa kopir caurom, pogotovo sto sam za Makitu nabavio adapter i set Porter Cable metrickih caura od 10 do 30mm, pa mogu da se igram koliko hocu. U raznim kombinacijama precnika glodala i precnika caure, mogu da se prave i elelemti koji se ubacuju jedan u drugi, sa istog sablona.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

art of wood wrote:ja nemam okruglu plocu frezera pa nebiva to kao na videu ::neznam::
Pa napravis jednom 3-4 razlicita precnika i imas ih za vazda.
Sasvim je sve jedno dali vuces cauru ili postolje frezera uz neki sablon, samo je, u ovom slucaju, lakse zasrafiti letvice oko krila nego za svako razlicito krilo praviti sablone. ;)
art of wood
Vrhunski majstor

Post by art of wood »

meni to nije zanimljiva opcija kad mi treba imam caure a izrdu fronta prepustam onom ko se s tim bavi , sto rece mbole puna usta piljevine a bogami i oci :D
ali ideja je odlicna :tummenupp:
Last edited by art of wood on 12 Feb 2017 19:48, edited 1 time in total.
Post Reply