daleko

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Samo lajsne lipove, a moze I ram drveni tablica mdf.... Jednostavno sve sto je viska u radionici.... A frontovi izgledaju skupo
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Image
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Image

Image
art of wood
Vrhunski majstor

Post by art of wood »

i imaju dubinu jer je filung maksimalno pomeran u nazad .kada je drveni filung(tablica) za koji se ostavlja 2- 3 ..mm zazora u zavisnosti od sirine tablice zbog sirenja i skpuljanj drveta u ovom slucaju na naliclju vrata bi se video taj zazaor iz tog razloga mi se nesvidja kada je drveni model tih vrata ali musterije vole ::neznam:: licno mi se vise svidja spoj na ger s ferderom i cini mi se dugotrajniji i cvrsci od profila kontara profila sa rucnim glodalom i dobrim gerom mozes sve da odradis jeftin nacin za pravljenje frotova :D a sto rece izgledaju extra
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

I dobro se prodaju sto je najbitnije
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Volem kic.
Image
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Image
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Image
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

art of wood wrote:i imaju dubinu jer je filung maksimalno pomeran u nazad .kada je drveni filung(tablica) za koji se ostavlja 2- 3 ..mm zazora u zavisnosti od sirine tablice zbog sirenja i skpuljanj drveta u ovom slucaju na naliclju vrata bi se video taj zazaor ...
pa drvo uvek 'radi' i najbolje je prvo uraditi ram i zalepiti ga samo gore, a na donjem delu staviti po jedan sraf pozadi sa svake strane, da moze ispuna da se ugura posle lakiranja. Ta ispuna treba da bude kao sto si napisao za jedno 3mm manjih dimenzija i da se ne bi pomerala ubacuju se komadici buzira. Znaci tablicu zasebno lakiras a ram zasebno i kad je tako uradjeno nema veze i ako se ispuna malo skupi kasnije posle montiranja, nece se videti nelakirani deo.
Inace ovako gledajuci slike, kuhinja lepo izgleda.
I nemoj sve da pises u istoj recenici, jedva razabrah sta si tacno mislio :)
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Uopste ja pravio kuhinju I tu Uopste nema drveta. Furnir mdf I vakum presa cuda cine
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Dva puta napisao uopste.
art of wood
Vrhunski majstor

Post by art of wood »

-rekoh da mi se ne svidja jer je vidljiv zazaor na nalicju kod tog modela vrata (kada se rade od drveta ) i kad je zafarban vidljiv je
- svidja mi se spoj na ger :D
-izvinjavam se ako sam malo ne jasno izrazio
-radio sam takve modele vrata ali uglavmom od mdf -a i onda je kao i na slici poprecnog preseka vrata ,tablica i ram vrata bez zazora , moze cak i da se lepi tablica ,odnosno spoj tablice i frizova i cepova
-tablica treba da se zafarba pre sklapanja bilo kojih vrata ,ali ovde s nalicja vrata kada se pomeri tablica vidi feder a buzir nema gde da se ubaci
ako se profil na tablici zavrsava konusno (u klin )nema potrebe da se ubacuje buzir
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Evo I nalicja
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

A gde? ;)
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »