Dok ne otvorim novu temu, sve o ostrenju, ovo moze da ide ovde. Danas stigao i zadnji deo, pa je set uglavnom kompletiran, zavrsava posao, ali ce stici jos jedan kamen da i zadnje strane seciva mogu da se urade ultra brzo.
U kutijama
Sa leva na desno, Sigma Power Ceramic 120, Sigma Power Ceramic 1000 Hard, Sigma Power Ceramic 6000, Sigma Power Ceramic Select II 13000.
U mikronima, otprilike, 105, 15, 2 i 0.9. I Atoma 400 za ravnanje, koja nije na slici.
I izvan njih
Pa u vodi
Sa obziom da sam se prethodnog seta kamenja, starih Kingova otarasio zato sto nisu radili kako treba, itekako me je zanimalo kako ce ovi da rade, posto je razlika u generacijama ogromna. I nema greske, ni nalik na King kamenove, ekstremno brzo, i potpuno odgovarajuce za svaju granulaciju. Brzo od onoga sto sam prethodno koristio, i na prvi pogled manje osetljivo. Jedino je prljavije.
Koliko je brzo, ilustruje i ova slika. Ovo na prstu je samo metalna piljevina, posle desetak povlacenja. I to samo deo koji je ostao na secivu, isam skidao nista sa kamena, a i voda koja stalno curi preko njega je odnela deo.
Ostatak slika za koji dan. Prvi utisak, odican 5. Ostaje samo da stigne i neki od savremenih kamenova u velicini 400, da bi ubrzao ravnanje ledja seciva, posto je 120 malo pregrub za to, ili bolje reci razmak izmedju 120 i 1000 je preveliki da bi se posao brzo zavrsio.