RYOBI
RYOBI
Zanima me da li neko od vas ima iskustva oko RYOBI alata.
Koliko sam čuo od prodavca to bi trebalo da bude prilično dobar i kvalitetan alat, bar što se kvaliteta izrade tiče, pošto je većina delova izrađena od metala (naravno to se odnosi i na zupčanike).
Koliko sam čuo od prodavca to bi trebalo da bude prilično dobar i kvalitetan alat, bar što se kvaliteta izrade tiče, pošto je većina delova izrađena od metala (naravno to se odnosi i na zupčanike).
Ne veruj ženi koja laže...
- Marko Enter
- Majstor majstora
nisam nikad radio sa njima ali zanam da su amaterski alati,ili hobi,i da donekle im valjaju frezeri ,ali kako reko toje hoby alat,u rangu skilla.ovo znam jer sam čitao postove od jednog stolara sa velikim iskustvom i znanjem o alatima koji živi u australiji,to je nešto kod njih kao kod nas recimo einhel,ručni cirkulari su totalni shit ,sad neznam taj lik radi samo sa profi alatima tj makitom,ali on necjeni ni bosch plavi ,dok recim se kune u triton alate,koji kod nas su skuplji od makite ,i teško se mogu naći ja tražim taj jedan tritonov frezer košta negdje oko 600e ,mislim skupljam pare.i ako taj čika kaže da nešto nevalj to ti je sigurno tako,ali opet svako ima svoje mišljenje,ja bih baš volio da vidim neki od ryobi alata,a inače ti tritoni imaju sto univerzalni za frezer cirkular i šta sve ne,nešto kao festool.www.triton.com.au/
ko radi taj se i umori
Pobogu ljudi al ga napljuvaste. Ja baš nisam stekao utisak da je to amaterski alat, bar iz onoga što sam video u prodavnici. Na primer stoni cirkular (mobilnim ima točkuće i sklapa se) izgleda zaista impresivno -model ETS-1825 i kod nas u Novom Sadu košta oko 40.000 dinara.
Nisam do sada imao priliku da radim sa RYOBI alatima (koristim BOSH, BLACK & DECKER, METABO)
...... meni deluje da je dobro ?!?!?!
Nisam do sada imao priliku da radim sa RYOBI alatima (koristim BOSH, BLACK & DECKER, METABO)
...... meni deluje da je dobro ?!?!?!
Ne veruj ženi koja laže...
još nešto da dodam da taj ryobi alat koji se pravi za evropsko tržište da je još lošijeg kvaliteta,ja samo napisah štoje taj čika napisao,a da je profesionalni alat o tome nema govora pa još u rangu ,,makite,, halo,, makita,,sad sam maloprije gledao njihov sajt pa pogledaj te aku bušilice zar to izgleda kao profi alat,a tek rručni cirkular ,ko igračka,40 ooo dinara to mu dođe oko 500e ,još na rasklapanje,neznam šta bi ti rekao,pa za te pare možeš da uzmeš metabo stolnu pilu,koja je sto puta preciznija ,sad neznam nisam video ,ali naću taj model.nako po izgledu više liči na kineza nego na japanca,mislim na ovo sa sajta što sam video,
ko radi taj se i umori
Ono sto sam ja video bilo je tamno plave boje pre par godina i jos tada su imali litijumske baterije (malo cudno za hobby alat - nesto ne videh to na einhellu). Zavrnuo sam samo par srafova i neverovatno lagano je islo (a pre mene je je zavrtano x srafova , bez promene baterije), a izuzetno tiho (kao motor od kasetofona kad radi naprazno). Nisam to kupio jer je bilo mnogo skupo u odnosu na nama "poznatije" marke , pa nisam radio sa njim da vidim kakav je u exploataciji. Sto se designa tice , da vidite kako je smesan HITACHI (kao iz japanskog crtanog filma) , a neka mi neko kaze da je i to hobby alat...Setih se sad , imali su tada garanciju od 3 god (do tada necuveno na ovi prostorima , doduse , to ne govori nista o kvalitetu , jer je mozda bila reklamna fora - osvajanje trzista)
to sam naveo postoji plavi ryobi alat koji je amaterski alat,i koji je za evropsko tržište,i zeleni ryobi alat koji je polu profesionalni alat,taj čika kaže da je cjena tog alata smiješna na odnosu makite,i da za jednu bušilicu makitinu može da kupi tri crvena ryobi alata,a što se hitačija tiče radio sam sa njim i imam aku bušilicu kojoj je riknula baterija ,,baterija,, imao je samo jednu bateriju,a hitači ima dobre el pneumatske čekiće koji su užasno skupi, a vidjeo sam jednu njihovu frezu koja izgleda kao da je iz svemira a cijena i kvalitet....za to nemam para,to što je kod nas toliko skup..ima više razloga ,samo jedan ali dovoljan servisna mreža,a drugi što misle da ovdje narod nemapojma pa zarađuju troduplo na jednom cirkularu koji pre svega nije nizašto i uz to opasan kakvi točkići iskalamerija za rasklapanje,druže radi ti na tome ako hoćeš ,ali meni nepada napamet da dajem pare za nešto što me veoma lako može osakatiti,litijumske baterije su već odavno u upotrebi a to što na njima ,to jest na tim ryobi alatima imaju litijumske baterije je ono muda pod bubrege,ili ako hoćeš zato i košta toliko.a einhel nema litijumske baterije ,još ih nema ali pitanje je vremena kada će da budu ,ali neznam nisam ovde da se svađam ili nešto tako već iznosim svoje mišljenje,ali još jednom da kažem makita je bog ,mad i oni imaju svojih kopija koliko hoćeš,stvar je u tome što neko kupi makita bušilicu i koristi borer za beton od 3e pa onda pljuje po dosada najboljem alatu,pa na američkom tržištu makita daje na svoje proizvode doživotnu garanciju,a ako se u među vremenu neki model prestane proizvoditi daju noviji model u istoj klasi.mislim nema potrebe pričati o makiti,a nije ni tema.a hoby alat je i zeleni bosch pa ima litijumsku bateriju.
a evo sad vidim imaju i žuti alat,pa ko da me podsjeća na einhel oni su u tim bojama nenadmašni,ali ryobi će da ih sustigne,i nisam mislio baš da su ko einhel nama ovdje,više ko što je neko naveoBLACK & DECKER
Last edited by BODARA98 on 21 Nov 2008 14:51, edited 1 time in total.
ko radi taj se i umori
Auuu , kolega , al' si se iznervirao
. Ja sam naveo svoje petominutno iskustvo , a nikako ne tvrdim da je bolje ili gore od drugih (nije RYOBI moja firma pa da se nesto tangiram
). Samo sam rekao da nije uporediv sa einhellom i slicnim , te da moze da sluzi svrsi , ali sam takodje rekao i da je preskup u odnosu na nama poznate (i proverene) marke..

- Marko Enter
- Majstor majstora
Pa taj cika onda nema mnogo iskustvo , plavi bosch professional nista nije losiji od makite, i ostalih prof alati , ja imam dosta alata od bosch-a , a i cale je koristio dosta i sad ima isto, evo primer jedan ima dve brusilice , veliku i malu , svakodnevno po celi dan je pretiska kao djavo i traju mu 1 godunu ,znaci to se isplati , to kad se pogleda znaci ona te kosta nekoliko dinara dnevno ,BODARA98 wrote:necjeni ni bosch plavi ,/
po mom misljenju i iskustvu odprilke svi profesionalni alati su dobri da je to BOSCH,metabo,makita,dewalt,milwaukee,kress,hitachi,fein,FLEX,RIDGID, porter cable itd
bar je tako moje misljenje
pozdrav Marko
Bez znanja nema zanata 

pa taj čika zna da je plavi bosch kvalitetan ali kod njih ima lošu servisnu mrežu,a za mene lično nem razlike bosch makita,makita ima bolji aku program od boscha ,po mom mišljenju, dok su boschove glodalice bolje ili ručni cirkulari,bušilice el pneumatske su bolje makitine itd,nama je bosch glavni zbog te j....e servisne mreže,naravno svi profi alati su dobri,ja samo kažem da ryobi nije profi alat,ali da neko daje tolike pare na nešto što nije profy alat,neide mi u glavu,kad može da doplati još koji euro i kupi alat provjeren,a ne neko amersko njesra što ni oni ne koriste,pa našli nama da uvaljuju,peđa nisam se iznervirao inače sam tako eksplozivan,izvinjavam se ako sam nekog uvredio,pa evo neko je naveo ubodna pila ako sam dobro razumeo i još tvrdi da je profesionalna, 200km ili 100e pa naj lošiji model ubodne zelenog boša kod nas košta 180 km ,a zeleni bosch i profy alat niđe veze,ali je sigurno bolji od ryobi alata barem zbog garancije 2godine a plavi 3godine ,sad neka mi neko kaže razliku između plavog boscha koji je napravljen u kini,za naše tržištei zelenog koji je napravljen u poljskoj za evropsko tržište,ja znam razliku da pola alata od plavog boscha nije ni u pola dobro kao taj isti alat koji je napravljen za evropsko ili američko tržište,poznajem lika koji donosi boschov alat na crno prodaje ,e sad mi nećete vjerovati vidio sam bušilicu koja ja sa jedne strane plava ,a sa druge zelena,i tvrdim da zeleni bosch koji je napravljen u poljskoj duplo bolji nego plavi bosch napravljen u kini,a ako mislite da se plavi bosch nepravi u kini eeeee to treba da se provjeri..u svakom slučaju opet ponavljam ako sam nekog uvredio izvinjavam se.
ko radi taj se i umori