sasasasa wrote:Zali mi se lik da ima crve u stoku vrata(samo u jednom, ostali su ok). Reko ne sekiraj se, znam ja likove, znace oni sta da radis.
Savjet,iko?
Moze slusam i ja taj savijet. Meni je stolar radio stokove po kuci i od 5 stokova 4 su ko svicarski sir. Sad manje papaju, ali su godinama glodali i jeli to je bilo koma. Sad su poceli kukci iz stoka izlaziti van. Sto napraviti? Ja bih rekao da je khm khm khm onaj koji je radio stokove trebao to natociti kemijom i pobit svu tu gamad prije nego je lakirao. Ovako lakirane mogu samo gledati kako izlaze van :skratta:
kazi liku da istavi stok dok nisu presli na druge i da ga negde spali ,zizol(otrov za za crve) je resenje ako ces spricem u svaku rupicu brizgati otrov,ako su stokovi lakirani onda nema rupica .onda stetoskop slusanje pa kad locira crve onda busilica busene rupica brizganje otroba i umotavanje stoka nailonom.i to bi sve bilo bolje raditi napolju zato sto je ziziol otrovan otrov ali jako.
najbolje resenje je baciti takav stok sto dalje od kuce crvotocina se tesko unistava jer je u drvetu i otrov nemoze do svake da dopre ,ako se rasiri po kuci jao tom liku moj prijatelj je menjao i krovnu konstukciju i svu stolariju .bolje jedan stok nego veca steta
Zizol se vise ne proizvodi,imas Belinkin Fentin ali kad busis rupe moras u oko da ga pogodis!
Ja sam izbusio 200 rupa u orahovom stolu 140x70 cm i nisam uspeo da ga otrujem, i dalje se cuje kako jede...sve sam radio po uputstvu,cak sam prelepljivao rupe da ne isparava previse,i ponavljao posle 2 nedelje nekoliko puta i nista...a stetoskopom nema sanse da se tacno odredi gde je jer prenosi zvuk,mozes da odredis u krugu od 20 cm precnika,ali to mozes i bez stetoskopa...a imao sam borove strizibube u nekim gredama ali to sam resio cekicem i dletom...kopao sam i povadio larve i vise se ne cuje...
5%-tni formalin (drugi nazivi za isti su: formol ili formaldehid, moze se kupiti i u apoteci, sluzi za dezinfekciju) treba uspricavati injekcijom u rupice i odmah ih natrljavati voskom da se zatvore i sve ce pocrkati.
Last edited by Pezzo on 08 Jul 2016 17:15, edited 1 time in total.
Ma odmah zatvoris rupice da ne izlazi i napolju nema mnogo da smrdi. To se ranije koristilo za dezinfekciju wc-a po vozovima i pranje podova po bolnicama, koristi se i za dezinfekciju zemljista od crva pre sadnje povrca, uspesno zaustavlja i povecano znojenje nogu samo sto se za to koristi oko 2% rastvor. A otrovan je u svakom slucaju, nije za pice
Last edited by Pezzo on 08 Jul 2016 17:22, edited 1 time in total.
Ako možeš da ga lociraš u lom delu stola se nalazi razmontiraj taj deo i stavi u zamrzivac na tri dana. Posme sklopi i cepaj dalje. Extremna hladnoća ga ubija zasigurno.
Ako je sto veći od zamrzivač pokušaj j nekoj hladnjači da ostavuš sto.
Bolje je živjeti čitav život kao milijunaš nego li sedam dana u bedi
Saša, pricamo o štoku, ne o stolu
Rekao sam mu da izbije stok i izbaci ga iz kuce. Ima dasku, ima alat, ima i vremena. Stvarno ne znam sto komplikuje, umjesto da sebi napravi novi.
Hladnoca mozda moze da kokne crva, mada ni u to nisam bas ubedjen, vec pre mislim da je to urbana legenda, a nekoliko propalih pokusaja ovde na forumu govore tome u prilog.
Larvu, nema sanse.
Tu larvu je evolucija dovela dotle da prezivljava na debelo dvocifrenom minusu, u sumi na vrh neke planine, u Sibiru, Kanadi...
-18 koliko ima zamrzivac je decja igra.
PS
U Sibiru tokom njegovog kratkog leta, komarci ubijaju. Ima ih u neopisivim kolicinama, kao i svih ostalih insekata koji mogu da ti padnu napamet.
Pre par godina smo u Bataji imali lepih -27 (i u ostatku zemlje ekstremno niske temperature), pa bubama ama bas nista nije smetalo da se izlegu tog leta.
Ja se izvinjavam. Nisam dobro video pošto pristupam forumu preko telefona.
Moje iskushvo je drugačije sa zamrzivačem i stočićem za telefon. Mislim da ovi crvi ležu jaja tokom jula meseca. Ne sećam se u kom delu godine sam stavlja stočić u zamrzivač.
Uzgred jedan moj prijatelj je imao idejuda napravi oružje za ubijanje crva od mikrotalasne ali šta je i dokle je stigao sa tim ne znam jer više nije ovde... Znam da su ti zraci jako opasni ali zar struja nije opasna sama po sebi.
Pozzz
Bolje je živjeti čitav život kao milijunaš nego li sedam dana u bedi
Mikrotalasi nisu naivni, ali nemaju mnogo veze sa strujom, osim sto je naravno ona potrebna da ih napravi (al i sporetu treba struja da zagreje ringlu, motoru da se okrece...).
Toplota odnosno visoka temperatura bi verovatno sasvim lepo mogla da kokne i jajasca, a crva sigurno.
Al ko sto rekoh, nije se zezati sa mikrotalasima.