Sta mislite od cega bi ovo moglo da se uradi?
Da li bi moglo od laminata, npr da se uzme neki van klase i da se od njega ovo izreze? Postoji li neka jeftinija, a dobra varijanta?
Ne bih koristio laminat, iskrzace se šrilikom sjecenja. Ja bih koristio sperplocu, recimo 6mm debljine.
Koliko vidim, najvjerovatnije to i jeste spera. Ali ti podloga mora biti raaaaaaavnaaaaaaaa!!!!!!
Da li moze necim da se iseca sper,pre nego da se sece ubodnom?
Mislim na neko ostro secivo koje bi se pritiskom uranjalo u tanak sper?
Kao sto rade decije slagalice...
Ovo veze nema sa onim sto mi zovemo pleksiglas.
"Nas" pleksiglas je polimetilmetakrilat, mekan je i "grebljiv", a ovo je neki kompozit : PE, wood powder , pvc ,Cotton Straw and etc
Jedino od "ne-CNC" alata s cime bi imalo smisla ovo raditi je modelarska, plus dorada na stonoj glodalici sa sablonom. Krivine su previse ostre za ubodnu.
Kad se odlučim da radim sigurno ne bih radio bilo kojom ručnom mašinom. Kako neko reče pravi Sizifov posao. Mada ni ideja nekog šablona koji bi npr pod pritiskom iz gotove table sekao odredjeno oblik,ali je to opet oomplikovanije od CNC mašine. Samo naći idealan materijal i način kako i čime pričvrstiti za podlogu. A prvo treba izdvojiti vremena i odraditi oblik koji se može uklapati osim ako nema gotov šablon da se nadje.
Da možda čak i čelik, nešto tanko, ali to treba smisliti kako ofarbati sto iziskuje iskustvo i mašinu, s i po mom ulicu bi to bilo previše hladno za unutrašnjost. Iz istog razloga ne podnosim ni mermer u kući. Stvar ukusa.
Sablon bi imao smisla samo za serijsku proizvodnju (i to visoku seriju), posto takav "sablon" tj. matrica za prosecanje kosta vise nego lepe novce. Plus presa koja bi to odradjivala.
A i drvo nije bas zgodan materijal za takvu obradu.
Mogla bi neka "plastika", kao ove sto je pomenuo sasasasa al tu tek kostaju matrice i ostala oprema.