Hitno Hitno potreban vas savet
Hitno Hitno potreban vas savet
Postovanje majstori,
hitno mi je potreban savet u vezi abrihtera. sutra mi stize motor i moram da znam dimenzije remenice da kazem metalostrugaru. a da bi znao dimenzije moram da znam na koliko obrtaja da pustim glavu cije su mere sledece. duzina nozeva 301mm,precnik glave 80mm,glava ima 3 noza. na osovinu ide i cirkular i adapter za glodala.
koja bi mi trebala brzina da mi sve to lepo radi?
hitno mi je potreban savet u vezi abrihtera. sutra mi stize motor i moram da znam dimenzije remenice da kazem metalostrugaru. a da bi znao dimenzije moram da znam na koliko obrtaja da pustim glavu cije su mere sledece. duzina nozeva 301mm,precnik glave 80mm,glava ima 3 noza. na osovinu ide i cirkular i adapter za glodala.
koja bi mi trebala brzina da mi sve to lepo radi?
- art of wood
- Vrhunski majstor
Osovina 30 mm a abrihterska glava 80 mm... još ima tri noža...alal vera majstoru.
Po meni brzina na abrihteru treba da bude oko 5700 obrtaja ali onda testera treba da bude oko 270 mm...i tu dolazimo do "jedinstva suprotnosti" iliti narodski ne može i jare i pare...Smanjenje brzine omogućava neke mogućnosti a smanjuje druge i obratno.
Pozz
Po meni brzina na abrihteru treba da bude oko 5700 obrtaja ali onda testera treba da bude oko 270 mm...i tu dolazimo do "jedinstva suprotnosti" iliti narodski ne može i jare i pare...Smanjenje brzine omogućava neke mogućnosti a smanjuje druge i obratno.
Pozz
Last edited by saša on 11 May 2016 22:10, edited 1 time in total.
Bolje je živjeti čitav život kao milijunaš nego li sedam dana u bedi
- art of wood
- Vrhunski majstor
po meni testera i abrihter na istoj osovini povecavaju mogucnosti za koji prst viska ,najgore resenje kombinatorike ubedljivo.znam dosta ljudi koji su se povredili na takvim masinama.
Last edited by art of wood on 11 May 2016 22:24, edited 1 time in total.
- art of wood
- Vrhunski majstor
odlicno poredjenje :pljesk:
Last edited by art of wood on 12 May 2016 00:33, edited 1 time in total.