anticzlatko wrote:Kako bih za neke buduce potencijalne vlasnike mogao da napisem neku korisnu ocenu zamolicu iskusne majstore da me upute kako mogu da ispitam mogucnosti, preciznosti i sve ostalo ovog rutera kako bih znao da li vredi i da li se moze nesto kvalitetno sa njim uraditi.
http://www.skileurope.com/catalogue/ima ... 830AAD.jpg
Sve što sam do sada napravio sa glodalicom radio sam sa lošijim modelom od ovoga (neki uz Metroa-a za 25EUR-a skupa sa setom od 12 bit-ova). Tek sam nedavno nakon 2 godine kupio novu glodalicu (Festool OF 1400) koja još ništa korisnoga nije stigla napraviti.
Iako niti ovaj model po ničemu posebno nije bolji od ovog iz Metora mislim da je dovoljan nekome tko se pomalo bavi sa stolarijom za duži period, samo treba kupovati dobra glodala, čija vrijednost vrlo brzo daleko premaši vrijednost same glodalice.
Ako se budeš imalo ozbiljnije pozabavio stolarijom, pogotovo ako budeš radio sa medijapanom i drvetom vrlo brzo ćeš shvatiti koja ti pomagala nedostaju da napraviš neki posao, npr. izrada krugova, kopiranje različitih oblika pomoću čahura ili kopirnih glodala, frezanje utora na rubu neke daske, itd. da ne govorimo o nekim egzotičnim primjenama kao npr. ravnanje dasaka.
Uglavnom glodalica je alat koji se može upotrijebiti skoro za sve poslove vezano uz stolariju, i nije loše kupiti neki ovakav model za početak pa kad shvatiš što ti treba da kupiš nešto bolje.