Okrugli stol 2u1
Jednom prilikom sam sasvim slučajno prilikom stavljanja matice na vijak na vijku imao ostatke stretch folije i stvarao mi je određen otpor. Pokušat ću na taj način. Ako ne bude zadovoljavajuće naći ću neko predloženo riješenje.
Svima zahvaljujem na savjetima koji su uvijek dobro došli.
Svima zahvaljujem na savjetima koji su uvijek dobro došli.
Last edited by riba on 10 Apr 2016 10:01, edited 1 time in total.
Eto lijepljenje stupa pri kraju.

Vrata koja se za sada ne vide.

E, to su unit matice koje su se pokazale pravim pogotkom.

S donje strane su samo dvije rupe 4,5 mm kroz koje se bez problema može štelati visina lagera - ovo treće je samo neki flek.

U grubo kak izgleda donji dio stola - donje noge (križ) je malo podignut da mi ne smeta lijepilo - višak lijepila.

Vrata koja se za sada ne vide.

E, to su unit matice koje su se pokazale pravim pogotkom.

S donje strane su samo dvije rupe 4,5 mm kroz koje se bez problema može štelati visina lagera - ovo treće je samo neki flek.

U grubo kak izgleda donji dio stola - donje noge (križ) je malo podignut da mi ne smeta lijepilo - višak lijepila.

Stvar je u tome da u visinu nemam previše mjesta.Sasa wrote:Napraviti neke maske kao U profil da ih navuces preko ovih nogu i bice masivnije.
Samo sam stavil do noge da vidim kak izgleda.

Čini mi se nešto bolje nego bez, ali nisam previše zadovoljan.

Možda budem trebal samo malo više gledati u to pa da se priviknem

Trenutni stol u sobi je visine 77, vani sam napravil stol visine 83 da mi stanu Al stolci ispod i unutarnji je malo peanizak, a vanjski malo previsok.
Ovaj je planiran visine 79-80 s time da ispod krajeva nogu idu drvene podloške visine 1 cm tek toliko da stol ima 4 uporišta na pod.
Slike gore su samo provizorne. Kutija/stup stola inaće sjeda do nogu tak da nema zazora/lufta između noge i stupa, a na strani osmerokuta gdje nema noge dolazi letvica koja se malo spušta od stupa i prekriva unutarnji nosač i ide od noge do noge.
Još je kraj noge nedefiniran, ali kad bi ostavio ovo rješenje tada bi se to sve poravnalo tak da se ne vidi na prvu.
Ovaj je planiran visine 79-80 s time da ispod krajeva nogu idu drvene podloške visine 1 cm tek toliko da stol ima 4 uporišta na pod.
Slike gore su samo provizorne. Kutija/stup stola inaće sjeda do nogu tak da nema zazora/lufta između noge i stupa, a na strani osmerokuta gdje nema noge dolazi letvica koja se malo spušta od stupa i prekriva unutarnji nosač i ide od noge do noge.
Još je kraj noge nedefiniran, ali kad bi ostavio ovo rješenje tada bi se to sve poravnalo tak da se ne vidi na prvu.
- diplmajstor
- Majstor
Jasno mi je da može, ali tada imam probleme sa vratima koja su odmah iznad noge.diplmajstor wrote:Ovaj U profil može da dobije i treću dimenziju - iznad noge stola, s tim da ide do srednjeg stuba i na njega se oslanja čelom, da se ne podvlači, te time ni ne povećava visinu stola
A ako budem dodatno kratio vrata teško ću napraviti da se ne vide.

Meni ovo izgleda O.K. I dobar ti je asistent, imam ja tri takvariba wrote:Stvar je u tome da u visinu nemam previše mjesta.Sasa wrote:Napraviti neke maske kao U profil da ih navuces preko ovih nogu i bice masivnije.
Samo sam stavil do noge da vidim kak izgleda.
http://www.igreklik.com/slike/images/75 ... 538488.jpg
Čini mi se nešto bolje nego bez, ali nisam previše zadovoljan.
http://www.igreklik.com/slike/images/82 ... 408685.jpg
Možda budem trebal samo malo više gledati u to pa da se priviknemi onda me više ne bude smetalo.

Last edited by BILJEŽNIK on 15 Apr 2016 22:53, edited 1 time in total.