Usisivac za piljevinu
- vladapvlvc
- Samostalni majstor
kakvi bre usisivachi jeste li blesavi u nashem poslu su dozvoljeni iskljuchivo ventilatori koji su gonjeni istim motorom kao i mashine(abrihter, diht,cirkular)sve ostalo koristi ventilatorsko dejstvo samog alata,fora je samo gde sprovesti kanal.Ko ima mogucnosti najbolje je van radionice.Ali to se predvidi u samoj izgradnji iste,planiras gde ces koju masinu i odradish sve kroz pod zbog ustede prostora.Napolju nabacish jutani dzak i chekash da se napuni a onda dash komshinici da gaji pilice.
VELIKE tajne MALIH majstora
Elem, ne radi se uvek i sve u radionici.
Nekada je neophodno doterivanje na terenu, a ako musteriji u stanu napravis gomilu piljevine...
Nekada je neophodno doterivanje na terenu, a ako musteriji u stanu napravis gomilu piljevine...
Ovo bas i nisam razumeo. Posoji gomila usisivaca, ciklona... namenjenih bas za stolarske masine. Da li abrihter ima ili ne svoj ventilator uopste nije vazno. Ti prikljucujes usisivac na njega. O rucnom alatu da ne pricam. Danas maltene svaki rucni alat ima prikljucak za spoljasni usisivac.u nashem poslu su dozvoljeni iskljuchivo ventilatori koji su gonjeni istim motorom kao i mashine(abrihter, diht, cirkular)sve ostalo koristi ventilatorsko dejstvo samog alata
Davno je bila rijec negdje na forumu o tome kako prepraviti obicni usisivac da skuplja piljevinu,ali sad nikako da pronadjem tu temu.
Tekstualno sam bio opisao nacin izrade,a cini mi se da mi je Becka trazio fotografije,pa evo sad da i to oduzim?!

Ispod papirne vrecice se nalazi vazdusni filter od peglice,malo me mrzilo da se prljam da bih i to snimio,ali ukoliko nekoga stvarno i taj detalj zanima snimit cu i to!
Pozdrav za sve!!!:)
Tekstualno sam bio opisao nacin izrade,a cini mi se da mi je Becka trazio fotografije,pa evo sad da i to oduzim?!

Ispod papirne vrecice se nalazi vazdusni filter od peglice,malo me mrzilo da se prljam da bih i to snimio,ali ukoliko nekoga stvarno i taj detalj zanima snimit cu i to!
Pozdrav za sve!!!:)
- kriviekser
- Pred-majstorsko zvanje
Å ta mislite o ovako nečemu
http://www.poolewood.co.uk/acatalog/DC0 ... acuum.html
U woby je ovo 8000 din. Valja li ovo? Piše da je fi 100, ali ne spominju reduktore za manje prečnike na mašinama.
U woby je ovo 8000 din. Valja li ovo? Piše da je fi 100, ali ne spominju reduktore za manje prečnike na mašinama.
Slažem se s tobom u vezi toga ali ima nas koji nemaju puno mjesta u radioni pa stoga i bilo kakva kombinacija nekih manjih a i malo slabijih inačica će nas učiniti jako sretnim ljudima.Nego kolega pinokio malo sam tražio taj tekst o kome pričaš ali neide mi od ruke ali ako ti nije jako mrsko molim te da mi malo u kratkim crtama objasniš kako si napravio ovu svoju stvarčicu,unaprijed hvala.

Last edited by Strkic on 29 Oct 2008 14:26, edited 1 time in total.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Ja kupio u bauhausu ciklonski usisavač sa filterom, ko onim cilindričnim za zrak u autu. Ima i automatiku na sebi tako da radi sinhrono sa pilom koju uključim na njega. Mislio sam napraviti nešto poput one koske gore, ali je ovaj koštao oko 90 eura, a toliko bi me koštalo dok bi prikupio sve moguće dijelove i počastio sve one koji bi se bacili u potragu za starim usisačem. 

Bravo Pinokio to je prava ekologija (recikliranje) staro bure i stari usisivac.... :-)
Samo jedan tip.. ulaz u bure bi trebao da bude kos da bi se vazduh kretao kruzno i piljevina imala vremena da padne dole kao u pravom ciklonu, i mozda bi trebala neka zvucna izolacija na motoru jer obicno polovnjaci urlicu kao avion.
Samo jedan tip.. ulaz u bure bi trebao da bude kos da bi se vazduh kretao kruzno i piljevina imala vremena da padne dole kao u pravom ciklonu, i mozda bi trebala neka zvucna izolacija na motoru jer obicno polovnjaci urlicu kao avion.
Pazario sam ovaj usisivac, i mogu reci da nije los. Prikljucivao sam ga na abrihter/diht. Juce sam ravnao neke orahove daske i stvarno je usisao sve sto sam izrendao!kriviekser wrote:Å ta mislite o ovako nečemu

Trt, mrt, zivot ili smrt!