list za stoni cirkular, potreban savet
Ja sam jedino od tebe ocekivao da ces reci da si imao susret sa pomenutim testerama jer je firma koja ih je navodno uvozila iz tvog kraja.
Sve u svemu odlucio sam da kupim, nisu neke pare.
Tri testere 350/30/3.2/108, 300/30/3.2/96, 156/12.7/2.2/48 sve 100 evra.
Na svakoj su zubi predvidjeni za rezanje iverice i furniranih ploca.
Sve u svemu odlucio sam da kupim, nisu neke pare.
Tri testere 350/30/3.2/108, 300/30/3.2/96, 156/12.7/2.2/48 sve 100 evra.
Na svakoj su zubi predvidjeni za rezanje iverice i furniranih ploca.
iskreno ne znam za njih,najbolje ces videti kad probas kakve su.
po onome sto vidim ne obecava neki kvalitet(barem po ceni).::neznam::
cena za sve 3 je smesna
da li su ove prve dve sa FT zubima ?
koliki je grudni ugao na njima?
po onome sto vidim ne obecava neki kvalitet(barem po ceni).::neznam::
cena za sve 3 je smesna

da li su ove prve dve sa FT zubima ?
koliki je grudni ugao na njima?
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
TABLE BENCH CIRCULAR SAW BLADES
Perfect Blades for veneered worktop material, one-edged and two-edged
laminated plastic plates, parquet floor and laminate
U pitanju su HM Carbide zubi, ugao ne vidim ali vidim da su naizmjenicno zakoseni jedan na lijevi drugi na desno.
Na sajtu pise da se proizvode bas u Njemackoj. Cijena koju sam dobio je u pola stvarne.
Perfect Blades for veneered worktop material, one-edged and two-edged
laminated plastic plates, parquet floor and laminate
U pitanju su HM Carbide zubi, ugao ne vidim ali vidim da su naizmjenicno zakoseni jedan na lijevi drugi na desno.
Na sajtu pise da se proizvode bas u Njemackoj. Cijena koju sam dobio je u pola stvarne.
Mozda sam ostao nedorecen pa da dodam...
Elem,potrebna mi je sto tanja testera sirine 200 mm sa otvorom za osovinu 30 mm,sa vidijum zubima za uzduzno rezanje mekog drveta debljine do 30 mm,da ima odgovarajuci broj zuba da ne moram posle nje obradjivati na abrihteru,a sve to u cenovnom rangu do 30 eura.
Imate li kavu ideju gde naci,kupiti naruciti...
Elem,potrebna mi je sto tanja testera sirine 200 mm sa otvorom za osovinu 30 mm,sa vidijum zubima za uzduzno rezanje mekog drveta debljine do 30 mm,da ima odgovarajuci broj zuba da ne moram posle nje obradjivati na abrihteru,a sve to u cenovnom rangu do 30 eura.
Imate li kavu ideju gde naci,kupiti naruciti...
Svaka batina ima dva kraja
- Kole-Stolar
- Majstor majstora
Do 30 evra tesko....
S druge strane ako ti treba bas fi 200 njega vecina distributera i ne drzi na lageru...
Ako mozes da stavis fi 250 list onda ces lakse resiti problem....
Uzmi freud list sa sirinom reza 2.2mm fi 250 kosta oko 45-50 eur ali vredi svaku paru.
Ove listove mozes naci kod Veki alata ili u gatechu (mozda jos negde al ja ne znam gde
)
ps ako bas mora fi 200 verovatno mogu da ga naruce i u fi 200 ide 16 zuba i sece bez problema i nema hoblanja posle
S druge strane ako ti treba bas fi 200 njega vecina distributera i ne drzi na lageru...
Ako mozes da stavis fi 250 list onda ces lakse resiti problem....
Uzmi freud list sa sirinom reza 2.2mm fi 250 kosta oko 45-50 eur ali vredi svaku paru.
Ove listove mozes naci kod Veki alata ili u gatechu (mozda jos negde al ja ne znam gde

ps ako bas mora fi 200 verovatno mogu da ga naruce i u fi 200 ide 16 zuba i sece bez problema i nema hoblanja posle

Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
Napisah do 200,znaci moze i manje- 190 mm,pa i u krajnjem slucaju 184 mm,preko 200 ne jer nema potrebe jer sto rece Singer,sto vreca testera veca sansa da je uvijem
Last edited by TAMANAMUS on 25 Apr 2017 11:22, edited 1 time in total.
Svaka batina ima dva kraja
- Kole-Stolar
- Majstor majstora
@singer
Ako pricamo o namestaju i nekim finim stvarima onda svakako posle svake testere drvo se mora hoblati
A u ovom slucaju nema potrebe, ja koristim tu testeru od 2.2mm (fi 250) i kad isecam elemente za ramove kosnica nema potrebe za hoblanjem samo se mora paziti kako se gura i nikako ne stajati nego gurati neprekidno
Prilikom secenja bocnih letvica gde mi je i preciznost najvaznija nema vecih odstupanja od 0.2mm
Ako pricamo o namestaju i nekim finim stvarima onda svakako posle svake testere drvo se mora hoblati

A u ovom slucaju nema potrebe, ja koristim tu testeru od 2.2mm (fi 250) i kad isecam elemente za ramove kosnica nema potrebe za hoblanjem samo se mora paziti kako se gura i nikako ne stajati nego gurati neprekidno

Prilikom secenja bocnih letvica gde mi je i preciznost najvaznija nema vecih odstupanja od 0.2mm

Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !