Gimnasticke karike

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
rasa
Dodavač alata

Gimnasticke karike

Post by rasa »

Dobar dan svima, zeleo bih da napravim gimnasticke karike (posto su fabricke veoma skupe).Da li bi neko mogao da mi napravi od kog drveta i koliku bi cenu ocekivao?

*naime koliko sam video uglavnom se prave od brezove sperploce
zvecanac
Majstor majstora

Post by zvecanac »

Daj neke dimenzije ,pa valjdacese naci neki majstor iz tvog blizeg okruzenja...
I ovo ce da prodje.
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
rasa
Dodavač alata

Post by rasa »

hvala na komentaru i evo mera :D:D:D
Unutrasnji precnik 17.2-18cm
debljina 28mm
Citav precnik(dakle sa debljinom karike) 23-24cm

*koji milimetar manje vise ima mere gde god hoces na netu al to su te
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Karike moraju da budu laminirane, posto bi inace pukle.
Jeste davno bilo (ima vise od 30 godina kako sam vezbao na njima), al koliko se secam nije bas breza bila u opticaju vec bukva, jasen ili nesto tome slicno.

Pri tom ne bih koristio sper plocu, posto nisi siguran dal negde unutar nje ne postoji neka rupa, cvor i tome slicno, vec mora da se "rucno" laminira. A ne bi bilo bas zgodno da puknu dok neko vezba na njima.

Sve u svemu, nimalo naivan posao.

Vidim po netu da ih ima za reda 50-tak Eur. Ne verujem da neko moze da ti ih napravi i garantuje da neces slomiti vrat, to jest da nece puci, za neke mnogo manje novce.
nikola28
Majstor majstora

Post by nikola28 »

Dal se laminiraju pod 90 stepeni ili gusce,pod nekim manjim uglovima,tipa 45 ili 30?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

To vec zaista ne bih mogao da se setim
rasa
Dodavač alata

Post by rasa »

hvala vam na komentarima

Ne znam stvarno sta da radim, valjda cu da cekam jos neki odgovor
Dutchman
Zarezivač olovaka

Post by Dutchman »

ma daj napravi sam shta je problem da se izlaminira postavish letvice iste debljine jedan sloj paralelno ulepish ivice sledeci sloj pod 90 stepeni i tako napravish bar 5 slojeva i isechesh krug i oborish ivice , ako ocesh mozesh umesto D3 ili D4 lepka da ih ulepish epoxijem ali nema potrebe .....

alternativa ti je da napravish shablon od medijapana i da izlaminirash shper , imash brezov 3 mm u 5 slojeva , ili avio shper mada je on skup i namotash u krug yalepish sa pomakom od 60 stepeni , ja pravim tako daire fi25cm , i moyesh da stanesh na ram da ne pukne a kamoli da iylaminirash tako debljine 25 ili 30mm koliko je debela ruchka ... okreni obrni materijal jedno 1500dinara plus rad , dodushe ima rada bar4-5 sati u dva dana
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

Dutchman wrote:ma daj napravi sam shta je problem da se izlaminira postavish letvice iste debljine jedan sloj paralelno ulepish ivice sledeci sloj pod 90 stepeni i tako napravish bar 5 slojeva i isechesh krug i oborish ivice , ako ocesh mozesh umesto D3 ili D4 lepka da ih ulepish epoxijem ali nema potrebe .....

alternativa ti je da napravish shablon od medijapana i da izlaminirash shper , imash brezov 3 mm u 5 slojeva , ili avio shper mada je on skup i namotash u krug yalepish sa pomakom od 60 stepeni , ja pravim tako daire fi25cm , i moyesh da stanesh na ram da ne pukne a kamoli da iylaminirash tako debljine 25 ili 30mm koliko je debela ruchka ... okreni obrni materijal jedno 1500dinara plus rad , dodushe ima rada bar4-5 sati u dva dana
А да ти нама ово преведеш?
Пробао сам у гугл-преводиоцу али он не препознаје на ком је ово језику писано
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Dutchman

1. postuj pravila foruma i popuni polje lokacija
2. fancy moYeSH kodne rasporede batali. Ako hoces da koristis čćšđž koristi ih, ali kao prava slova, a ne kao sh ch i slicno. A nije lose ni zapamtiti gde su y i z na kojoj tastaturi.
Post Reply