Pozdrav svim majstorima.
Hocu da oblozim unutrasnje stepeniste hrastovim gazistima. Ima ukupno 18 stepenika 100x30cm ali i okretiste na sredini dimenzija 200x130cm. kako uopste odraditi ovo okretiste da ispdane kao da je pokriveno iz jednog komada drveta. Treba mi preporuka gde to da trazim u Beogradu, plus mi treba i malo obrade (na gornjoj strani gazista nesto protiv klizanja a na donjoj treba proslicati kanal za led osvetljenje). Brine me sto bih zeleo da to po boji uklopim za hrastovim parketom koji je vec par godina star i vec je dobio onu lepu zlatnu boju.
Svaka preporuka i savet su dobro dosli.
Hrast za stepenice
Ako je dosta siroko, pretpostavljam da je bolje da se taj podest izradi kao brodski pod od lamela. A preporuka ti je potrebna za sta ? Trazis majstora za kompletan posao ili samo za izradu elemenata, a ti sam da lakiras i ugradjujes ? Nisi sasvim jasno napisao. Znaci, taj posao se sastoji od nabavke suve hrastovine, izrade panela/gazista po meri, lakiranja i ugradnje sa ukrajanjem. Ogradu stepenista nisi spominjao, mozda ti i to treba ?dobri wrote:kako uopste odraditi ovo okretiste da ispdane kao da je pokriveno iz jednog komada drveta. Treba mi preporuka gde to da trazim u Beogradu...
Brine me sto bih zeleo da to po boji uklopim za hrastovim parketom koji je vec par godina star i vec je dobio onu lepu zlatnu boju.
Svaka preporuka i savet su dobro dosli.
Uklapanje boje sa vec postavljenim parketom ce doci samo za izvesno vreme (ako taj parket nije bajcovan), t.j. pozutece malo i stepeniste, nesto odmah od laka, a nesto kasnije i od svetlosti.
Znaci, trebao si da se preciznije izrazis, verujem da ti zato niko nije vec dao odgovor. A cena za jedan takav rad, pretpostavljam da ce se kretati oko soma evra +/- sa tvojim materijalom, sve zavisi ko ti i kako bude radio.
Da pojasnim, mislio sam sam da ugradjujem i lakiram (ne bas sam, imam drugara parketara), treba mi stolar za obradu i naravno nabavku drveta. Preko oglasa su gazista do 40evra/komad, al se ne usudjujem tako da ih nabavim, treba mi preporuka za konkretnog coveka ili neku susaru.
Ovo za okretiste ce najverovatnije ici bas kao sto si i ti preporucio, brodski pod hrastov. Pre dvadeset godina mi je jedan matori stolar od nekoliko hrastovih dasaka napravio jednu veliku za trpezarijski sto, to je bilo da covek ne veruje, nigde se nije video ni spoj niti sta a i sare su se odlicno uklopile, ali izgleda nazalost da to danas niko nece/ne ume da odradi.
Ovo za okretiste ce najverovatnije ici bas kao sto si i ti preporucio, brodski pod hrastov. Pre dvadeset godina mi je jedan matori stolar od nekoliko hrastovih dasaka napravio jednu veliku za trpezarijski sto, to je bilo da covek ne veruje, nigde se nije video ni spoj niti sta a i sare su se odlicno uklopile, ali izgleda nazalost da to danas niko nece/ne ume da odradi.