Krivljenje vrata na kliznim vratima plakara

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Zoran Beograd
Brzi dodavač alata

Post by Zoran Beograd »

Kupio sam ukrutni mehanizam tamo gde me je uputio singer, u Fer shop-u, i platio sam dva komada 3.520 din. Prema savetu prodavca, a i kako se preporucuje u u uputstvu, zbog sirine vrata koja pravim trebalo bi da stavim oba mehanizma na jedna vrata. Posto cu najverovatnije da stavljam i ogledalo na ista verovatno cu tako i da uradim a na unutrasnja vrata onda nebi ni stavljao te mehanizme.
Zoran Beograd
Brzi dodavač alata

Post by Zoran Beograd »

Jos jedno pitanje na ovu temu i to po pitanju ogledala na vratima. Sta mislite na koji nacin je najbolje da stavim ogledalo na vrata?
Posto sam mislio da ogledalo stavim u stedinu vrata, otprilike jedna trecina visine, da li da ih samo zalepim na ista? Postoji mogucnost i srafljenja kako mi je neko predlozio ali mi to vizuelno nije lepo.
Imate li neki predlog?
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Ukopas rupu frezerom ili jos bolje na CNC 4mm u dimenziji ogledala i zalijepis ga u tu rupu silikonom samo pazi koji silikon koristis jer neki silikoni razgradjuju farbu na poledjini ogledala sto se kasnije vidi sa prednje strane, a neki jednostavno ne lijepe vec samo dihtuju pa bi ogledalo palo posle odredjenog vremena. Najbolje je da kupis neki K+D silikon(lijepi+dihtuje) ili namjenski silikon za lijepljenje ogledala imas ga od TKsil-a Slovenackog!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

moras pazariti silikon za stakla i ogledala(ne sanitarni)jer on nagriza srebro od ogledala
ja sam lepio ogledala tako sto sam flomasterom obelezio konture ogledala,onda po horizontali sa frezerom(moze i rucnim cirkularom)iskopao kanale u vidu linija 1-2mm dubine na svakih 5cm,pa zatim naneo silikona na kanale(nisam stedeo)jer se od trakice silikona 3mm dobije povrsina 10mm(otprilike)polegao vrata na patos,spustio ogledalo,malo utisnuo i levo-desno nacentrirao.sutradan nedaj boze da ga moras skinuti(jedino cekicem).
zato ne sekiraj se nego samo pichi!!!
nadam se da nemoram slikom da objasnjavam i nadam se da si pazario ogledalo 3mm.
puno pozdrava!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ako si sekao neki oblik ogledala da je posred vrata bilo bi lepo da ti staklar uradi fazetu unaokolo,ako ti je skupo onda neka obradi ivice,bice lepse(u fullu):)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ili stavi okolo neke lajsnice koje se uklapaju u stil ostatka ormana.
dacman
Zarezivač olovaka

Post by dacman »

Poštovani.
Ima li neki standard u određivanju visine vreta kod kliznih plakara u odnosu na korpus.
Npr. visina korpusa je 265cm,ispod i iznad korpusa se postavlja lajsna(maska) od iverice na koju se montiraju same aluminijumske šine po kojima kliza vrata.
Za koliko cm se tada umanjuje visina tih vrata(ukoliko je visina korpusa 265cm),jer sa donje strane vrata viri točkić nekih 1 cm,a sa gornje strane viri onaj jezičak (vođica ) takođe oko 1 cm.
unapred zahvalan na bilo kojoj sugestiji.
nikola28
Majstor majstora

Post by nikola28 »

Zavisi od klizaca do klizaca,razlicit je od vrste do vrste,za Mepu MS80 je oko 4,2 cm razlika izmedju unutrasnje mere ormara i vrata....prvo izaberi klizac pa posle narucuj vrata....a za svaki klizac imas uputstvo sa tacnim dimenzijama...
Dutchman
Zarezivač olovaka

Post by Dutchman »

pa imash opciju da stavish utegu na vrata , proshlicuj sa zadnje strane po visini i na krajevima se iybushi rupa za sharku , i mehaniyam je nikad gluplji u rupu za sharku ide vodjica koja se shrafi shipka u kanalu koja na sredini ima maticu i nateyanjem ili napinjanjem ovih rupa ya sharke ispravljash vrata .
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Tebi izgleda crkla tastatura, pa nema ni velika slova, ni zareze, ni tacku. Ubilo se od lakoce citanja.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

garant chuka u tastaturu sa mobilnog :P
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

singer wrote:garant chuka u tastaturu sa mobilnog :P
Ја би' пре каз'о да лупа ал' не по тастатури него лупа да докаже да је :einstein:
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Covjek zna sta "prica" samo mu malo tesko da to napise da svi razumiju.

Na ovo je mislio, strana 300. 301 iz kataloga.
http://www.mepaltd.com.tr/en/katalog.pdf
Post Reply